Egy lengyel cég kamionját használta a berlini támadó, és hajtott bele a karácsonyi vásárban nézelődő embertömegbe. A támadásban 12 személy vesztette életét, a sebesültek száma közel ötven. A teherautó eredeti sofőrje egy 37 éves lengyel férfi volt, aki Olaszországból szállított acélgerendákat.

Leszúrták a lengyel kamion sofőrjét a berlini merénylet előtt

A kamionsofőrt a felesége hétfő délután négy órakor próbálta hívni, de a férfi nem vette fel a telefont. Utoljára dél körül beszélt a főnökével, tehát a gépjárművet hétfő 12 és 16 óra között rabolták el.

Később a rendőrség megállapította, a lengyel sofőrt leszúrták – valószínűleg a merőnylő tette. Azt még nem tudni, hogy a gyilkosság a kamion elrablása közben, vagy a közvetlenül a merénylet előtt történt-e.

Leszúrták a lengyel kamion sofőrjét a berlini merénylet előtt

Fotók: Tobias SCHWARZ / AFP

Az Index azt írja, a kamiont elrabló terroristáról biztonsági források annyit árultak el eddig, hogy Németországba Passaun keresztül érkezett 2015 december 31-én. A férfi 1993 január elsején született Pakisztánban (ez arra utal, hogy nem voltak papírjai, amivel igazolta volna magát, ezért írták be a január 1-et) és kisebb bűncselekmények miatt már ismert volt a német hatóságok előtt. 

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
@senkifia68: Egy kerítés nem akadály a rossz szándékú emberek előtt. A régi, következetes, szigorú határőrizetet kellett volna már régen visszaállítani. Hamis papírokkal tömegestől embereket az első pillanattól kezdve nem lett volna szabad sehová beengedni! Nekem ez volt kezdettől is a véleményem, amit a jobbikosok is megfogalmaztak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
A lengyel sofőr, aki próbálta megakadályozni a tragédiát, és küzdött, míg végül megölték, egy hős! Tisztelet neki :(
senkifia68
@Hellcat: Igen mérges voltam, de nem azért mert itt tartotta őket a KELETINÉL,hanem azért, hogy ezek egyáltalán hogy juthattak el a Keletiig!!! Felfogod, hogy mi a különbség a TURIZMUS és az ILLEGÁLIS MIGRÁNS INVÁZIÓ között? Ha igen, remélem nem kell magyaráznom!
1magyar
Még az itt született csecsemő is ölni fog 17 év múlva keresztény, láttuk már, hiába itt nevelik.
Hellcat
@senkifia68: Látom te olyan mélyen vagy a qrbán valagában hogy ők soha semmiért nem hibásak nálad...
magyarbakancs
Karácsony szeretet jegyében össze pakolni a muszlim uvalásakat.
Lassan és biztosan ki eb rudalni innen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.