A nyomozás első megállapításai szerint terrortámadás lehetett a hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett gázolás – jelentette be kedden Angela Merkel német kancellár.

Itt van Merkel első nyilatkozata a berlini merénylet utánFotó: John MACDOUGALL / AFP

A kormányfő sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy az eset sok részlete még nem ismert, de abból kell kiindulni, hogy terrortámadás történt, amelyet egy olyan ember hajtott végre, aki "védelmet és menedéket kért Németországban".

Nagyon nehezen lehetne elviselni, ha bebizonyosodna, hogy az elkövető valóban menekültként érkezett. Nincs egyszerű válasz arra, hogy miként lehetne ezzel a tudattal együtt élni, de a német társadalomnak van elég ereje ahhoz, hogy továbbra is úgy éljen, ahogy akar, "szabadon, együtt, nyitottan" – mondta Angela Merkel.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Színészkedik, de rosszul.

A német nép nevében beszél és megint a kollektív bűntudatot akarja sugallni. Undorító!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
Akár egy krimi. Normális ésszel nehéz követni.
A fiú halott. A tettes(ek) meg...csak sejteni lehet. Mint mindig.
A mossad, vagy cia?, erről én egy szót sem szóltam. Csak...
Peller Anikó
@glorianna: de az baleset bazmeg, nem szándékos emberölés.

Fogalmad nincs mi a különbség ágyáska?
teuton
@Szókrakész: Te irogatsz folyamtosan, baromsagokat. Csak soha semmi tenyt, szamot, adatot, viszont "jo kulturmagyar modon" mocskolodast, ragalmazast, sertegetest, de meg veletlenül sem a temaba vago megallapitast. Szoval egy primitiv troll vagy, nem is erte, mit keresel itt, miert nem a kedvenc oldalaidon (888, Pesti Sracok, Napi Migrans, Magyar Idök, stb. hanyadek portalok) folyik a szar a szadbol es nylasz a gazdaallatnak? Ha megnezed, nem te vagy itt a lajkgyüjtö... Ja, hogy teged pont ezert fizetnek? Na, hat igy ertem...
teuton
@krumpli: nem egesz 1 sorban 5 helyesirasi hiba? Na te egy valoban kulturmagyar lehetsz...
Szókrakész
@Ördögvadász: Gyanús.
Roppantul gyanús.
glorianna
@Peller Anikó: Khm... meglehet, nem fogalmaztam elég érthetően. A Németországban élő ismerősök véleményét "tolmácsoltam". Egyébiránt tényleg nem félnek, szerda este együtt voltunk kinn az adventi sokadalomban. Csak megemlítem: ott kevesebb rendőr volt látható (figyelem, nem azt mondtam, h kevesebb rendőr volt jelen!), mint késő esti érkezésemkor Ferihegyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.