A nyomozás eddigi adatai szerint a hétfői berlini merénylet tunéziai származású gyanúsítottja, Anis Amri vezette azt a kamiont, amellyel a tömegbe hajtottak egy karácsonyi vásárban, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene – jelentette be csütörtökön a német szövetségi legfőbb ügyészség szóvivője.

A kamion vezetőoldali ajtaján és B-oszlopán rögzített ujjlenyomatok, valamint a nyomozás egyéb eddigi megállapításai mind arra utalnak, hogy Anis Amri vezette a járművet – emelte ki Frauke Köhler a legfőbb ügyészség karlsruhei központjában tett sajtónyilatkozatában.

A hatóságok csütörtökön házkutatást tartottak több észak-rajna-vesztfáliai és berlini helyszínen, ahol a gyanúsított korábban megfordulhatott, és egy értesülés alapján Heilbronnban átkutattak egy távolsági buszt, de nem vettek őrizetbe senkit – tette hozzá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Elfogadóparancsot adtak ki a berlini terror gyanúsítottja ellen". Kiadó: a banya.
wagabund
Kéremszépen az est legmegmosolyogtatóbb híre...az, akit először elkaptak, mint a kamion vezetőjét, kiderült, hogy szellemi fogyatékos...a családja szerint azért szaladt el a helyszínről , mert félős, minden ricsaj elől elszalad...nos a yard elengedte, de mivel nem érti mi is van körülötte, nem talál haza...

hogy mi a megrázóbb? hogy most azért körözi a rendőrség, hogy épségben hazavigyék...

nakkérem...ugye ezt csak a német rendőrség tudja alulmúlni...,európa tényleg ennyire balfasz? vagy csak a németek?
verőce21
@wagabund: (21:48) Ez megnevettetett! honnan van ez a hír? :)
verőce21
Aki összefüggést lát a migráció és a terrorizmus között, az náci. Soha, egyetlen pillanatra se felejtsük el, onnan indult ez az agyrém!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.