Csaknem hároméves mélypontra gyengült a román lej az euróval szemben, amit az elemzők – a regionális tendenciákon kívül – a bukaresti kormányalakítás körüli politikai bizonytalansággal, a jobboldali államfő és a december 11-i parlamenti választásokon győztes szociálliberális koalíció közötti feszültségekkel magyaráznak.

A román nemzeti bank (BNR) 4,5409 lejes euróárfolyamot tett közzé szerdán. Legutóbb 2014. január 10-én ért kevesebbet a román lej, akkor az euró átlagára a román bankközi piacon 4,5447 lej volt.

A román lej újabb történelmi mélypontra gyengült az amerikai dollárral szemben: szerdán a román jegybank 4,3504 lejes dollárárfolyamot tett közzé.

Kedden Klaus Iohannis román államfő elutasította a választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) miniszterelnök-jelöltjét, és másik javaslatot kért a parlamenti többségtől. A szociálliberális PSD-ALDE koalíció ezt követően bejelentette, hogy megvizsgálja az államfő felfüggesztésének lehetőségét.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Kicsit elkésett. Fordítva kellett volna.
36
Rettegjetek Oláhok! Most kit árultok el? Moldáviában(Bulgáriában is), orosz párti-konzervatív vezetés került hatalomra. Az elnök leszedette az EU zászlókat a közintézményekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.