Habár sok állatfaj példányai kommunikálnak egymással, kevésről mondható el, hogy egészen konkrét üzenetekkel teszik ezt. Ilyenek az egyiptomi gyümölcsevő denevérek – fedezték fel a Tel Aviv-i Egyetem kutatói. A szárnyas állatok nem csak összevissza zajonganak, értelmezhető beszélgetéseket folytatnak egymással – írja az Index.

A kutatók 75 napon át figyeltek meg egy 22 fős denevércsoportot egy tanuló gépi algoritmus segítségével, ami a felvett hangokat értelmezte. Talán nem meglepő, hogy az állatok beszélgetései általában ugyanazon témák körül forogtak.

Lefordították, miről vitatkoznak egymás közt a denevérek

A denevérek általában az élelmiszer felosztásán szólalkoztak össze, vagy épp azt tárgyalták, kinek hol legyen a helye a fészekben. Elhessegették azt, aki túl közel ült hozzájuk, és a nőstények gyakran szerelték le verbálisan a hímek párzási közeledését is.

Kiderült az is, az állatok más-más hangon beszélnek a csoporton belül a különböző egyedekhez, mint ahogy az ember is más hangnemet használ különböző ismerőseivel. Erre az állatok közül nagyon kevesen képesek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mindig is kedvenceim voltak a denevérek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.