A december 27-ei állás szerint 54 123 elutasított, vagy a menedékjog megszerzésére csekély eséllyel pályázó menedékkérő kap támogatást a kormány önkéntes hazatérést és újrakezdést szolgáló programja révén – ismertette Harald Neymanns, a belügyminisztérium szóvivője.

A szóvivő elmondta: tavaly mintegy 35 500 menedékkérő tért vissza a hazájába önként. Az viszont biztos, hogy az idén ennél sokkal többen lesznek.

Harald Neymanns kérdésre válaszolva aláhúzta, hogy semmi sem utal arra, hogy a program visszaélésre ösztönözne, az elérhető támogatás túl csekély ahhoz, hogy bárkinek is megérje a hazájából ismét Németországba utazni és ismét menedékért folyamodni csak azért, hogy pénzt szerezzen.

A támogatottak között van 15 ezer albán, csaknem 6000 szerb és mintegy 5000 koszovói állampolgárnak ítéltek meg támogatást az idén az alapból, de van köztük 5000-nél is több iraki és bő 3000 afganisztáni állampolgár is.

Tavaly 890 ezer menedékkérő érkezett Németországba, az idén pedig november végéig 305 ezer.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Merkel fizett mint a bolond! Koszovoiaknak,Albanoknak stb, csak,hogy tunjenek el Nemetorszagbol!Kozben pedig nyomatjak ezeket a retyeket az EU_ba! Az egesz EU nyomatta a
a cigo Koszovoiakat,hogy vegyek be oket az EU-ba! Magyarorszagot is beleertve.
1magyar
Na hát micsoda jó megélhetési forrás!! Megyek én is, mennyit adnak? Évente többször is más néven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.