Magyar nemzeti színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát Rio de Janeiróban pénteken – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a dél-amerikai országban ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

Úgy fogalmaztak:

a projekt jelentős mértékben elősegíti országképünk erősítését, láthatóságunk növelését.

Felidézték: Dom Orani Tempesta, Rio de Janeiro érseke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel folytatott októberi megbeszélésen felajánlotta, hogy a jövőben egy-egy magyar ünnepen a magyar nemzeti színekkel világítanák ki a Rio de Janeiro, egyben egész Brazília szimbólumának tartott Megváltó Krisztus szobrát.

Semjén Zsolt az idei évre december 30-át, az utolsó magyar király, boldoggá avatott IV. Károly koronázásának 100. évfordulóját, 2017-re augusztus 20-át, az államalapítás ünnepét javasolta.

A Krisztus-szobor adminisztrációjáért felelős szentély tájékoztatása szerint a kivilágítást mindkét napon megvalósítják – írták.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@sziha: "... és a legkisebb pásztorfiú ott hetedhét országon és (a cukorsüveg-hegyen) is túl, ahol 30 - 40 nagytokájú, pocakos Fidesz-malac túr, elégedetten hátradől, és arcán túlvilági mosollyal nyugtázza: - Ha Károly király Boldog, akkor én is az vagyok...!!! -" Aludjatok jól, álmodjatok szépet, jó éjszakát magyarok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
A kereskedőházon keresztül fizetjük majd az energiaszámlát?
simmering73
Akkor kivételesen nem zsóti lőtte halomra a vadmalacokat a Mecsekben.
eugen4402
@moareka: Jó, hogy említed. Ezek tényleg félmunkát végeztek, mert Őfelsége fényességes (Krisztusra vetített) képe több vendéget vonzana, mint anno a Rolling Stones koncert. Pláne, ha a Copacabanára telepítenénk gémeskutakat, vinnénk csikósokat, gulyásokat, meg felfújható szürke marhákat. Meg lassan egy-két stadiont is építeni kellene nekik, mert még csak kettő van minden utcában.
moareka
@eugen4402: Okos megoldás!-, ez itt nem a Penny reklámja!
Ha így lenne, ahogy Te leírtad, a Fényes Tekintetű Fejenagy el is hinné, hogy Ő lett a világ ura, mert arra hajaz! Nekünk jutott ez eszünkbe,-na ezért is kap majd a fehér lovon vonuló huszár...
eugen4402
@moareka: Isten engem mentsen meg a kötözködés csúf vádjától, de mégis megkérdezem: A Fényes Tekintetű Fejenagy-ból a középső összetett szót nem külön kell írni? Így: "Tekin Tetű"...
moareka
@eugen4402: Valóban, hibáztam!!!:))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.