Zavargások törtek ki az északkelet-lengyelországi Elkben vasárnap, miután szilveszter éjjel egy kebab bárban meggyilkoltak egy helyi lakost; a rendőrség őrizetbe vette az étterem négy alkamazottját – vélhetően algériai, marokkói és tunéziai állampolgárokat –, valamint a bárt megrongáló tüntetőket.

Megkéseltek egy férfit egy lengyel kebab bárban, zavargások törtek ki

A TVP Info lengyel közszolgálati hírtelevízió hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Elkben egy 21 éves férfi szombat éjjel egy petárdát dobott be a bárba, ezt követően verekedés tört ki, melyben az étteremben dolgozó külföldiek is részt vettek. A fiatalember belehalt a valószínűleg késsel okozott sérüléseibe.

A rendőrség az esemény után közölte: négy embert vettek őrizetbe, köztük külföldieket. Az őrizetbe vettek nemzetiségét "a nyomozás érdekében" hivatalosan nem közölték. A TVP Info, valamint az RMF FM kereskedelmi rádió nem hivatalos értesülései szerint két algériai, egy tunéziai és egy marokkói állampolgárról lehet szó, akik a bár alkalmazottjai, illetve tulajdonosai.

A tragédia helyszínén vasárnap reggel óta több száz ember gyűlt össze, zavargások törtek ki, melyek során kövekkel betörték a bár kirakatait, és megdobálták a kiérkező rendőrök autóit is. A közeli Olsztynból kivonuló erőkkel is megerősített rendőrség több tüntetőt őrizetbe vett, és kordonnal zárta el azt az utcaszakaszt, melyben az étterem található. A tüntetők estére sem hagyták el a környéket.

A gyilkosság körülményeit az elki kerületi ügyészség vizsgálja, a fiatalember halálának pontos okait felderítő boncolást hétfő reggelre tervezik.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Nem szabadott volna őrizetbe venni a bár tulaját és dolgozóit.

Mert ez így már Protective Custody
namihami
@Szókrakész: Mint ahogy egy üzletbe (bármilyenbe) se lett volna szabad petárdát dobni. Gondolom, ha bárkinek, bármilyen üzlete van, az se örülne hasonló esetben.
És már így ez is PC.
Szókrakész
@namihami: Akkor szerinted jogos a halálos késelés!
Igaz?!?!?!
1magyar
Mit tehetnek bele az arab kajákba? Ki eszi azt meg?
lusta
@Szókrakész: Dulakodás közben, miután a szakácsnál volt a kés, történt a halálos szúrás. Kezdjük az elején. A kebebos kajáldát nyáron nyitották és semmi kifogás nem volt ellene, sőt eléggé népszerű volt. Az áldozat is népszerű volt, de rendőrségi, ügyészségi körökben, mert elég sok munkát adott nekik, fiatal kora ellenére. Most is hasonlóan idult az eset. A kajáldában szépen mindennek elmondta a tulajt és az ott dolgókat, majd 2 üveg itallal és fizetés nélkül távozott. Utána futottak a tulaj és a dolgozók. Kialakult egy kis verekedés és ekkor szerezte a halálos sérülést, ami masszív vérzést okozott, miután a szíve megsérült.
Nessy
@namihami: Én csak a busz megállóban álltam az Astoriánál többed magammal este 10 óra körűl, mikor egy kissé illuminált társaság petárdát dobott oda. Pont a lábam előtt landolt és szólt nagyot. Ugrottam hátra, és olyan cifrán káromkodtam, hogy magam is meglepődtem. Biztos, ha közelembe lett volna rácsapok, aminek nem örült volna, mert bottal járok. Igy viszont nem kell a lelkiismeretemmel elszámolni.
Szóval, néha az ember józanúl is ki tud akadni!
namihami
@Szókrakész: Na tehát:
1. Semmilyen erőszak (általában) nem jogos.
2. Miért is dobálok be petárdát egy üzletbe? Még akkor se, ha számomra nem szimpatikus. Nem megyek oda, nincs affér.
3. Az, hogy egy balhéból mikor lesz akármilyen sérülés, azt nem tudni előre. Tehát ne keresd a bajt, akkor valószinűleg elkerül. Ez a csávó szinte magának kereste a bajt.
4. Amint lusta kommentjéből olvashatod, ennek az ""erőgyárnak"" ez már nem az első megmozdulása volt. Hát, ez most (finoman szólva) nem jött be neki. Mint embert sajnálom, de a bajt magának kereste. Ez egy rosszul sikerül erőfitogtatás volt. A szó szoros értelmében egy életre megjavult, majdnem azt írtam, hogy jó útra tért.
Szókrakész
@namihami: Az utcán késelték meg.
Ergo bosszúból, ömbíráskodás, csoportosan elkövetett...
Szókrakész
@lusta: "A kajáldában szépen mindennek elmondta a tulajt és az ott dolgókat, majd 2 üveg itallal és fizetés nélkül távozott. Utána futottak a tulaj és a dolgozók. "

Akkor most kezd el a BTK pontjai szerint szétszedni.
Melyik részét meríti ki, de mindkét oldalról?
És jogos volt-e a késhasználat?

Megértem, hogy otthon 14. szülinapjukra kést kapnak, sőt az araboknál a görbe kés nagysága, kidolgozása, ...a férfiasság, gazdagság jele.
lusta
@Szókrakész: Miután angolosan távozott, azonnal utána rohantak. A kés a szakácsnál volt. Uram, ha hiszi, ha nem egy szakácsnál nem ritkaság a kés. ha visszaadja az italokat, vagy kifizewti és nem balhézik most is élne. Ezen kívül az emberek szerették a kebabost és a lokált is. Az elhunyt társa persze egy petárdát is bedobott, mert a békés embereknél a petárda olyan, mint Önnél a zsebkendő. Én az ügyészségi anyagból dolgozok, a többi csak kitaláció.
Szókrakész
@lusta: A szakács miért nem tette le a kést?

És mint fent írtam, mindkét fél tettét vizsgálni kell.

De maradok azon a véleményen, hogy túl léptek minden határt a késeléssel.
lusta
@Szókrakész: Utólag a szakács is ugyanezen a véleményen volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.