Lemondott Sir Ivan Rodgers, a britek EU-nagykövete, aki korábban pesszimistán nyilatkozott a Brexitről, vagyis Nagy-Britannia kilépéséről az EU-ból. A Külügyminisztérium nem indokolta távozását.

A még David Cameron által, 2013-ban kinevezett Rodgers távozása már csak azért is problematikus, mert kulcsszerepet játszott volna a hónapokon belül kezdődő Brexit-tárgyalásokon.

Lemondott a brit EU-nagykövet, bajban a Brexit-tervek

A BBC egy hónapja szivárogtatta ki, hogy a Rodgers tavaly egy bizalmas beszélgetésben azt mondta: a Nagy-Britannia és Európai Unió közti kereskedelmi megállapodás letárgyalása akár 10 évbe is beletelhet, ráadásul szerinte ezt mind a 27 EU-tagállam így látja. Theresa May brit miniszterelnök ezzel szemben két éves tárgyalási folyamatról beszél, ami márciusban venné kezdetét.

Nagy csapás ez a kormány Brexit-terveinek

- nyilatkozta a korábbi liberális demokrata vezető Nick Clegg, míg a munkáspárti Hilary Benn, a Brexit küldöttség vezetője szerint rosszabbkor nem is jöhetett volna a hír.

A kilépéspárti Leave EU mozgalom elnöke, Arron Banks ugyanakkor örömét fejezte ki a lemondást követően:

  Rodgers a fennálló rend EU-párti őre volt

- mondta.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
EU párti, lelép, nem indokol.

Simán kirúgták, alias érdemei elismerése mellett takarodj volt a jelige.

Be akart tenni a briteknek.
De nem sikerült, így menekülj lett a jelszó!
amaramaistanna
@Szókrakész: Úgy vélem, hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Ha és ammennyiben olvasnál hiteles angol újságot és néznéd a BBC híradásait , akkor tudnád , hogy ragaszkodott a jelenlegi brit kormány a személyéhez, de Sir Ivan Rodgers EU-párti és nem hajlandó segíteni a brexitet. Tisztességesen járt el. A te esetben nem igaz a mondás:"Nomen est omen"
Szókrakész
@amaramaistanna: Én nem tudni inglis.
Én lákni Távol-Kelet. Szábolcs megye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.