Svédországban rég dédelgetett álom volt a hatórás munkanap, most azonban úgy fest, mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – írja az Independent.

A rendszert egy Svartedalen nevű kisváros idősek otthonában próbálták ki. A két éves kísérlet során minden remekül ment: a nővérek boldogabbak voltak, kevesebb volt a betegszabadság, és az idősgondozás minősége is javulni látszott. Az új rendszer mégis fenntarthatatlannak bizonyult, méghozzá azért, mert túlságosan drága.

Jó ötletnek tűnt, mégsem jött be a hatórás munkanap

A város kiszámolta: ha állandóvá tennék a hatórás munkanapot az idősek otthonában, olyan sokba kerülne, hogy még állami segítséget is kéne kérniük. A nővérek fizetése ugyanis nem csökkent, a kieső órák lefedésére azonban 17 új nővért kellene felvenni az eddigi 68 mellé.

Svédország kifejezetten progresszív, szívesen kísérleteznek hasonló ötletekkel, most azonban kénytelenek voltak belátni: a hatórás munkanap – legalábbis egyelőre – megvalósíthatatlan álom.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
A sok migráncsot ingyen tartani és eltűrni az általuk okozott károkat, nem túl drága!
1magyar
@Bringás: Saját állampolgáraitól sajnálja a pénzt az állam, mégpedig olyanoktól akik kemény fizikai és lelki munkát végeznek, idősgondozást.
A migránsoktól meg nem?
De ha arányosan lecsökkentik a dolgozók bérét 6 órásra az egészség,boldogság,jókedv megtérül az államkasszába hogyha nem betegednek meg
silber13
@1magyar: Ezért nem sajnálja a lét a fitymaszos qrmány holmi lézengő, intruder drótszamaraktól!
Bringás
@1magyar: Így igaz! A liberszar majommal meg ne törődj!
kai hansen
Milyen károkat okoznak írjátok már le ;) ;) ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.