Rosszul jár az, aki most indulna Ausztria felé: a M1-es autópályán vánszorog a forgalom, a nyugati határ közelében hajnalban leesett hó bénítja a forgalmat – írja az Index.

Nem csak a hó nehezíti a közlekedést, az osztrák hatóságok ellenőrzése is, ami miatt reggel 4, most is közel 3 kilométeren torlódtak fel az autók Hegyeshalom felé.

Inkább el se induljunk síelni Ausztria felé

Dugó van Öttevény és Lébény térségében is, ahol több kisebb baleset okoz fennakadást, méghozzá 12 kilométer hosszan. Győr határában sem jobb a helyzet, ráadásul a lébényi torlódást az 1-es főúton elkerülni akarók Mosonmagyaróvár határában okoznak dugókat.

A Dél-Ausztriában síelni vágyók kedvét elveheti, hogy hármas fokú lavinariasztást adtak ki Tirol és Vorarlberg tartomány kétezer méter feletti területein, óvatosságra intve a sportolókat.

Elsősorban a szélhordta hóval borított területek a veszélyesek, itt a hótömegek kis súly alatt is megmozdulhatnak. Ezeket a részeket nehezebb is felismerni, hiszen már friss hó hullott rájuk – írja az alon.hu.

Még az autónk is bekrepálhat a hidegben: az Osztrák Autóklub (ÖAMTC) alsó-ausztriai szervezete szerint a hideg idő miatt számos alkalommal riasztották őket, elsősorban lemerült akkumulátorok miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.