Bassár el-Aszad szíriai elnök bármiről hajlandó tárgyalni a hónap végén Asztanában tartandó megbeszéléseken, akár arról is, hogy ő maradjon-e az ország elnöke – derül ki abból az interjúból, amelyet francia médiumoknak adott a múlt hét végén, s melyből hétfőn közölt újabb részletek a szíriai állami média és a francia sajtó. A szíriai államfő eltökéltnek mondta magát abban, hogy országa minden négyzetcentiméterét „felszabadítsa”.

Megvan a legitimitásunk ahhoz, hogy bármilyen területet felszabadítsunk, melyet terroristák ellenőriznek. Mindegy, hogy hívják őket. Lehet az az Iszlám Állam, az an-Nuszra, mondhatják, hogy ők mérsékeltek vagy a (civileket mentő) fehérsisakosok. A nevek minket nem érdekelnek

- szögezte le Aszad.

Aszad: ha háborús bűnöket követnénk el, nem támogatnának

(Fotó: HO / A szír kormány Facebook oldala / AFP)

A vele szemben megfogalmazott, háborús bűnökre vonatkozó vádakra azt válaszolta, hogy ha bármi ilyesmit tett volna, akkor az emberek nem támogatnák, és már nem lenne elnök. 

A 2011 márciusában kirobbant konfliktusban már több mint 310 ezer ember halt meg, és több millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat.

(forrás: MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Mindig a vesztesek közül kerültek ki a háborús bűncselekményekkel vádoltak - csak ez ösztönöz a győzelemre mindenkit.
Szókrakész
Majd ha nyugaton elmerik mondani, hogy egy Szírián átmenő rohadt olajvezetékért és a Szír Nemzeti Bankért folyt az egész mészérlás, akkor már jó úton haladnak a nyugatiak önkritikában, bűneik beismerésében.
Mert ez simán Rothschild akció volt(nemzeti bank) megspékelve az izraeli-amerikai olajvezetékes ok miatt.
Ezért építették fel izraeli, amerikai, szaudi, nyugat-európai koprodukcióban az ISIS-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.