Mínusz 32 Celsius-fokot mértek kedd reggel a Székelyföld peremén fekvő Bodzafordulón.

Az elmúlt éjszaka volt a tél leghidegebb éjszakája Romániában. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékeket Székelyföldön és a Székelyfölddel szomszédos megyékben mérték. A hajnali, reggeli órákban Csíkszeredában, Brassóban és Fogarason is mínusz 29 fokig, Sepsiszentgyörgyön mínusz 28, Kézdivásárhelyen mínusz 27, Székelyudvarhelyen és Gyergyóalfaluban mínusz 24 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete. A fagyos idő az egész országra kiterjedt. Kolozsváron mínusz 19, Bukarestben mínusz 18 Celsius-fokot mértek. Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere bejelentette, hogy jövő hétfőig szünetel a tanítás a fővárosi iskolákban.

A romániai meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban enyhül a fagy, de újabb havazások, hóviharok következnek, amelyek elsősorban az ország délkeleti megyéit érintik. A hófúvások veszélyét másodfokú (narancs színű) figyelmeztetésben jelezte a szolgálat. A figyelmeztetés kedd estétől szerda délig van érvényben.

A valaha mért legalacsonyabb romániai hőmérséklet mínusz 38,5 Celsius-fok volt. Ezt 1942. január 25-én mérték a Székelyföld határán fekvő Brassó megyei Botfaluban (Bod).

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
akkor éjszakára begyühet a kutya ?
papa.49
Elővették a kucsmát, oszt. jónapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.