Szigorítják az elutasított menedékkérőkre vonatkozó szabályokat, és a "politikai szélsőségesek" megfigyelését is megerősítik Németországban a decemberi berlini terrortámadás után – írja a 444.

Thomas de Maizière belügyminiszter és Heiko Maas igazságügyi miniszter közösen jelentették be az új intézkedéseket, amelyeket még idén bevezetnek. Ezek közt szerepel, hogy elektronikus nyomkövetővel figyelhetik meg azokat, akiket radikális szervezetek pártolásával gyanúsítanak.

Németország bekeményít a terroristák ellen

Szigorítják a szabályokat emellett azok számára, akik hamis személyi adatokat közölnek a menedékkérelem beadásakor, és hosszabb időre lehetővé válik az elutasított menedékkérők fogva tartása is.

Heiko Maas azt mondta, a kormány mindent megtesz, hogy elkerüljék a berlini támadás megismétlődését:

Ezekben a nehéz időkben meg akarjuk erősíteni a németek biztonságát azzal, hogy értelmes döntéseket hozunk.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy "nem korlátozzák feleslegesen az állampolgári jogokat".

A belügyminiszter felülvizsgálná Németország teljes biztonsági rendszerét is: Thomas de Maizière szerint a 16 regionális hírszerző ügynökség helyett létrejöhetne egy központi, nemzeti szintű hírszerzés.

Tartományi politikusok ezt kritizálták, arra hivatkozva, hogy egy ilyen lépés aláásná Németország decentralizált biztonsági struktúráját.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Hűha! Németország is illiberális lett, a biztonsági témában?!
Csak most, én teszem fel a kérdést, amit a liberálisok szoktak Magyarországgal szemben feltenni. Hová lesznek a fékek és ellensúlyok?
Jozefina
Már ők is rájöttek, hogy jobban oda kell figyelni a "veszélyes" emberekre!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.