Évente 400 ezren halnak meg Oroszországban a dohányzás miatt, most azonban drasztikus tervvel állt elő a halálesetek megfékezésére – írta szerdán a Daily Mail.

Az elképzelés az lenne, hogy az országban 2015 után születettek soha nem vehetnek legálisan cigarettát – így 2050-re már alig maradna, aki dohányzik Oroszországban. Mindez a most nyilvánosságra került hosszútávú dohányzás-ellenes stratégia része.

A világon elsőként tilthatja be a dohányzást Oroszország

A javaslatot a nemdohányzó, sportos életet élő Vlagyimir Putyin elnök is felkarolta, így nem elképzelhetetlen, hogy végigvigyék.

A TASZSZ állami hírügynökség közlése szerint így is egyre kevesebben cigarettáznak az oroszok közül: a dohányosok száma 10 éve alatt a lakosság 41 százalékról 31 százalékára esett vissza.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Érdekes, hogy egyik putyinista sem a lopást, lenyulást akarja betiltani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja, egyszer már a vodkázást is betiltották! =))
staro2
Jól esik ebben az ocsmány időben egy ilyen vidám hír.
Kár,hogy ez csak" a postás meg fog harapni egy kutyát" kategória.
Blöff,blöff,blöff
cs.n.
Elsőként? Tudtommal Bhutan már rég betiltotta. (Propán még nem. :)
Nessy
Még szerencse, hogy csak a dohányzás káros az egészségre!
simmering73
Hát ez tényleg egy üdítő cikk ebben a zord időben.
quadrocopter
Érdekes, hogy egyik putyinista sem a lopást, lenyulást akarja betiltani!
Desischado
No problem, jönnek majd a csempészek. A diktáotr saját magát nem akarja betiltani? És én is kérdezem, mi van a vodkával? Az nem ártalmas? Szerintem az ital jóval rombolóbb mint a cigi!
eugen4402
Rettegett Iván és Nagy Péter Birodalmában soha... Akkor még nem is említettem Lenin, és Oda-Visszarionovics hatását! Egy zenész mesélte, hogy az SZU-ban hosszú koncertkörutat rendeztek, és a legnagyobb sikert egy "Kupitye mahorku, harosi tabak" c. nótával aratták... Jó is volt az a mahorka, pláne Pravda-papírba sodorva... :-)
Jozefina
Ez egy koporsószeg putyin koporsójába!!! A vodkát nem tiltja be, attól van jó kedve a nincstelen szerencsétlen orosznak!!! ov is azért engedélyezte a pálinka házi főzését!!!
Nessy
@Desischado: A pia élet, erő egészség! Gondolj bele, hogy egy dohányos hányszor veri szét a kocsmát, veri laposra a családot egy - egy Hungária cigi elszívása után. Micsoda baleseteket okoz a járművével! Előfordul ez piásan?? Ugye hogy nem!
cikicakk55
@Nessy: Hát ez az! én 33 évig dolgoztam főleg olyan osztályon,ahol elfekvő betegek voltak. Sokkal több volt köztük olyan,aki alkoholizált,de erősen még a kórházba kerülése előtt.legtöbbnek a házasságai is tönkre mentek az ital miatt. Sokkal több ember hal meg az alkohol okozta betegségek+ az alkohol okozta balesetek, erőszakos cselekedetek miatt,mint a dohányzás miatt. Ha megnézzük a légszennyezettséget,lehet,hogy egy Budapest belvárosában élő ember tüdeje nagyobb veszélynek van kitéve,mint egy vidéki kis város,vagy falusi lakosnak.Aki hajlamos az érszűkületre, a szív betegségekre,azok a dohányzás nélkül is valószínűleg abban fognak meghalni.A túlsúly is ölhet.Nálunk is erősködnek a dohányzás ellen,mert a kórházaknak és az orvosoknak mennyi + munkát adnak.Az Orbán kormány inkább örülne,hogy dohányzik a magyar,így legalább biztos nem kell majd nyugdíjt fizetnie a dohányosoknak,mert mire elérik a nyugdíjkor el is viszi őket a tüdőbaj.
Veleda
Gorbacsov is bevezette a szesztilalmat, erre Jelcin úgy megijedt, hogy részegen esett ki a repülőből New Yorkban:))
Desischado
@Nessy: Mit ne mondjak, igazad van! (nevet)
1magyar
A dohányzás megszüntetésére egyetlen dolog elképzelhető aminek egyéb más káros hozama nincs, hogy a eü.hozzájárulását a dohányosnak duplájára kell emelni.
Csak így foghatók meg ezek a káros dolgok.
Az alkohol ezerszer károsabb.
nyanya001
@Veleda: El is neveztek erről az időszakról egy piát. Gorbacsov fröccs volt a neve. Három hosszú lépés a bezárt kocsmaajtó előtt. De arra is rájöttek, hogy rossz ötlet volt, mert ha kijózanodnak
az oroszok, akkor legközelebb cárt fognak választani. :)
Nessy
nem ritkán fordul elő tumor, infarktus, stroke olyan esetben, amikor sem a beteg, sem a környezete nem dohányzott, és az ellenkezője sem ritka, amikor massziv dohányos 80 év felett is jól el van.
Pár éve a koleszterin volt a fő ellenség, most a cigaretta, meg a cukor, egyes élelmiszerek, minden napra jut egy újabb Rákkeltő.
persze a pia, a szegénység, a kilátástalanság, a stressz , az egészségtelen környezet, élet, erő ,egészség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél