Sok férfi tekinti csapásnak, ha beindul a kopaszodás, ám lehet, alaptalan a félelem: egy új kutatás szerint számos jó tulajdonságot társítunk a kopasz emberekhez – írja a 24.hu. Többek közt érettebbnek, intelligensebbnek, dominánsabbnak és becsületesebbnek is látjuk őket.

A hajhullás 35 éves korban a férfiak 45 százalékát érinti, 60 éves korban ugyanez az arány már 60 százalék. Dr. Frank Muscarellát, a floridai Barry Egyetem szakemberét érdekelte, miért nem tűnt el a kopaszság az evolúció során, ha annyira taszítónak véljük?

Kiderült, mi vonzó a kopasz férfiakban

Muscarella megkérte egy kísérlet alanyait, hogy értékeljenek néhány férfit. A szempontok közt szerepelt a fizikai vonzerő, agresszió, szelídség és a társadalmi érettség is. Az eredmény szerint minél kopaszabb volt valaki, annál bölcsebbnek, dominánsabbnak, ugyanakkor szelídebbnek gondoljuk.

Tény, hogy a testi vonzerő a kopaszsággal arányosan csökkent, ám a szakember szerint nem felejthetjük el, hogy a szociális dominancia is igen fontos a nők számára. Ez pedig újabb magyarázat lehet arra, hogy a hajhullás miért vált örökletessé.

Újabb kutatásában Muscarella azt is felfedezte, hogy a haj mennyisége nincs összefüggésben azzal, hogy az adott férfinak élete során hány szexuális partnere volt. Ez azt bizonyítja, hogy a kopaszodás egyáltalán nem taszítja a nőket. Szerint a kopasz férfiak vonzó, nyugtató jelet küldenek, emiatt az ember szeret a közelükben lenni – mondta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Értem már, miért vagyok én olyan sármos ember a nők körében, sőt a fiatal nők körében is! :)
Hellcat
A "ritka szép hajúak" táborát erősítem én is :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.