Komoly nézeteltérés alakult ki a Szentszék és a Máltai Lovagrend között, azt követően, hogy az utóbbi jótékony céllal óvszert osztogatott Mianmarban. Egy vezetőt ki is rúgtak az ügyet követően – írja a BBC News.

A lovagrend jótékonysági ága az ázsai országban annak ellenére osztogatta a kaotonokat, hogy a katolikus egyház ezek használatát kifejezetten tiltja. Az incidensért a kancellár, Albrecht von Boeselager fejét követelte az egyház.

Koton miatt kaptak hajba a katolikusok

Boeselager állítólag nem is tudott a kotonosztásról, amikor pedig tudomására jutott, azonnal felfüggesztette azt. A botrány addig fokozódott, hogy  a 900 éves rend már nem akar együttműködni a Szentszékkel – úgy vélik, nem volt beleszólási joguk az ügybe. A BBC szerint a vita jól jellemzi a megengedőbb Ferenc pápa miatt megosztott egyházat.

A Máltai Lovagrendet a 11. században alapították a keresztes hadjáratok idején. Jelenleg 13 500 tagja van, és terület nélküli önálló államnak minősül, aminek a világ 106 országával van diplomáciai kapcsolata.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez semmi, nálunk meg Orbán-remekműveket osztogatnak, közpénzen nyomtatva, de a kutya se vágja pofán őket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A Szentszék (kivéve a pápát, mert az a jelek szerint humánusabb és több esze van) a jelzett kotonokból venne egyet és a fejére húzná, akkor azt hihetné magáról és joggal, hogy ő az Isten f..za.
És a szellemi kapacitása meg is egyezne vele.
36
Ez milyen érdekes: A Máltai Lovagrend, terület nélküli, önálló állam. 106 országgal van diplomáciai kapcsolata. Tehát, aki tagja a lovagrendnek, járhat kelhet ezen országokban és diplomáciai mentességet élvez.
Hát...mindíg tanulok valami újat.

Csak akkor, nem nyer így igazolást az, hogy mégis van háttérhatalom?
eugen4402
Már késő. Nem most, és nem a Lovagoknak kellett volna elkezdeni ezt az offenzívát, hanem az egyházaknak, az ENSZ-nek, és a többi nemzetek felett álló szervezetnek. Egész Afrikát, Ázsiát el kellett volna árasztani ingyen óvszerrel, és ingyen tévékészülékkel... Az esti műsortól elálmosodtak volna, álomba szenderültek volna, és ha még mindig akadt volna köztük, akinek pajzán gondolatai támadtak, akkor jöhetett volna az óvszer. Most mi európaiak kuncsorognánk idegen kontinenseken, mint a boldog békeidőkben...
Peller Anikó
A kaotikus barmok felett lassan jár el az idő, siethetne egy kicsit. Akkor amikor az emberiség legsúlyosabb, végzetes problémája a túlnépesedés, ami miatt a napjaink meg vannak számlálva, a Föld erőforrásait felélte a rengeteg kártékony ember a haszontalanokról nembeszélve, az emberszabásúak már egymásnak estek aztán jönnek a nyakunkra, a tengerek megállíthatatlanul emelkednek, az erdőket kiirtottuk, az állatvilágot felfaltuk.

Ja és beszennyeztük az élőhelyünket atommal, permetezőszerekkel műanyagokkal és naponta egy Debrecen méretű várossal vagyunk többen.

És akkor ennek a tetves bandának a legnagyobb problémája a koton.
sokanvagyunk
Az emberek - igencsak természetes - saját szertartásukhoz sokszor elengedhetetlen cicoma dolgában nem kéretik belepofázni, mint ahogy ők se szabják meg az egyházi liturgia menetét és cicomáit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.