A C-SPAN amerikai közszolgálati televízió internetes adása rövid ideig a Russia Today orosz tévé programját mutatta a kongresszusi közvetítés helyett. Az ügyben vizsgálat indult.

A C-SPAN az a tévécsatorna az Egyesült Államokban, amely folyamatosan és élőben közvetíti a kongresszusi eseményeket. Csütörtökön azonban mintegy tíz percre megszakadt az adás, amelyben éppen a képviselőházi eseményeket lehetett látni, és a CNN volt műsorvezetőjét, Larry Kinget is alkalmazó, angol nyelvű orosz televízió, a Russia Today (RT) programja jelent meg.

Az amerikai tévécsatorna a Twitterén jelezte, hogy mivel állandóan figyelemmel kísérik az RT adásait is, ezért valószínűleg a belső router tévedéséről, vagyis az internetes elosztórendszer hibájáról lehetett szó. A C-SPAN később közleményt is kiadott, amelyben hangsúlyozta:

a csatorna vezetői nem hiszik, hogy hackertámadásról lett volna szó.

Mindazonáltal átfogó vizsgálat indult az ügyben. Ennek eredményét pár hét múlva ígérik.

Az RT-t az Egyesült Államokban gyakran vádolják azzal, hogy a Kreml propagandaeszközeként szolgál.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@wagabund: Hasonlít kissé Orson Welles 1938-as rádiójátékára, melyben a marslakók megszállták a Földet (Világok harca). Kellően felkorbácsolt közhangulatban könnyű tömegpánikot előidézni. A Russia Today már előkészítette a talajt a képregényeken, scifi-sorozatokon civilizálódott népnek a tömeghisztéria kitörésére...
human
Ez biztos még csak a próba adás volt :/
Peller Anikó
Valaki világosítson már fel miért olyan nagy baj ha orosz adás megy a tévébe, talán titkos? Meg vannak tőle ijedve? Nálunk pl van CNN, ámerikai nyelven és török nyelvű adásokat is láttam már.

A M1, 2, 3, 4, 5 szerintem ijesztőbb..
verőce21
"...a belső router tévedéséről, vagyis az internetes elosztórendszer hibájáról lehetett szó." - Nahát!
Szókrakész
A libsibolsi média hogy erőlködik még a beiktatás előtt felhergelni a világot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.