Vádat emeltek az olasz orvosok ellen, akik magukat fotózták műtét közben, ahelyett, hogy a beteggel foglalkoztak volna. A páciens a beavatkozás után nem sokkal elhunyt – írja a Blikk.

Az áldozat, egy 48 éves építészmérnök egy rutin mandulaműtétre feküdt be a perugiai kórházba. Az altatás előtt két orvosa még együtt fotózkodott a műtőasztalon fekvő beteggel, majd a már elaltatott, magatehetetlen páciens mellett is szelfiket készítettek, a képek pedig – a férfi tudta nélkül – egy közösségi oldalra is felkerültek.

Meghalt a beteg, akinek orvosai magukat fotózták műtét közben

A kép illusztráció

A beteg az egy hét múlva esedékes rutinvizsgálatra már magas lázzal tért vissza, hat nappal később elhunyt. Az ügyészség gyanítja, hogy a fotózkodó orvosok hanyagsága miatt kapott el egy műtéti fertőzést, ami végzetesnek bizonyult. Az ügyben öt kórházi dolgozót vádolnak gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Majd most az ügyészség is csinál egy pár fotót róluk.
wagabund
majd a böriben is készítenek néhány fotót az öri barikkal.
Szókrakész
@wagabund: Vagy lehet, hogy ott őket fektetik a műtőasztalra.
lampa laz
A fotók viszont jól sikerültek, csak a beteg nem bírta ki...
human
Ez nem itthon történt. Csak a félreértések elkerülése végett jelzem.
Papuska1
Egymás után halljuk, hogy milyen gondok vannak másutt az egészségügyben. Most tudhattuk meg, hogy például Kanadában kb másfélszer annyi a várakozási idő, mint nálunk, még életveszélyes betegség esetén is. Olvashattunk brit orvosok visszaéléséről, több nyugati országban a vidéki kórházak felszereletlenségéről. Nálunk legalább a vidéki, megyeszékhelyi kórházak rendben vannak, talán Pesten is javul valamit a helyzet! Csak az a fránya hálapénz ne lenne!
csa-csa
nem büntetni! megejteni rajtuk az Y-nyt és hagyni megdögleni!
Eladott Ország
"No, ha van nekünk ilyen szép nevű államtitkárunk, egy Banai Péter Benő, akkor
ezennel puszikálom őt és üzenem: rühösek és tetvesek az öregek a kórházakban.
Nem szeretnék belerondítani az általános elégedettségbe, de van azért még pár aprócska
probléma. Például most beszéltem egy idősotthon egyik vezető alkalmazottjával, aki azt mesélte, hogy már rettegnek, ha kórházból kerül hozzájuk új lakó. Ugyanis a múltkor konkrétan rühös volt egy bácsi, végig is fertőzött jónéhány lakót és alkalmazottat, mire rájöttek, mi a baj. Most pedig egy néni került egyenesen a kórházból az otthonba és vastagon fejtetűs volt. Ez – a rüh és a fejtetű – bizonyos osztályokon jellemző, ahol idős betegek töltenek el hosszabb időt. Ismétlem: nem a híd alól, nem aluljáróból kerülnek elő ezek az emberek, hanem a száguldó magyar gazdaság által fenntartott egészségügyi intézményből. Tetvesen, rühösen. Tudom, jó lenne nevesíteni a kórházat is, az idősotthont is. Nem tehetem, mert emberek munkahelyét nem veszélyeztethetem még akkor sem, ha egyébként a szél üt meg dühömben. Abban azonban nagyjából biztos vagyok, hogy nem kivételes jelenségről van szó, hanem elég általánosról. A pénz nem megfelelő elosztása általában ide vezet. Nincs elég orvos, főleg nincs elég ápoló, nincs gyógyszer, fertőtlenítőszer, tisztítószer. Fejtetű van és rüh. 2016­-ban."
cikicakk55
Eladott Ország: Teljesen igazad van.Elhiszem,hogy más országokban is vannak kevésbé jól működő kórházak,de messze nem állnak ennyire sz...l mint mi. Én a munkás időszakom több mint a felét a Kádár korszakban éltem le ápolónőként..Jelzem nem politikai szempontot veszek figyelembe,csak egészségügyit.Akkoriban voltak megfelelő számban ágyneműk,ápolónők,ápolók, orvosok. A kórházak felszereltsége is az adott időnek megfelelő volt. Gondolok itt arra,hogy akkor még nem volt MRI,CT stb. Akkor is volt hálapénz az semmit nem változott,de az akkori árakhoz képest nem kerestünk annyira rosszul.Most nagyon nem szeretnék a szakmámba dolgozni,mert engem nagyon nyomasztana,hogy a betegnek nem tudok tiszta ágyneműt adni,hogy a wc és a zuhanyzó fertőzöttebb mint egy aluljáró.Nehéz lenne úgy jó ápolónőnek lenni,hogy közben arra kelljen gondolni,hogy miből fizetem ki a rezsit a jövőhónapban,vagy hogy a gyereknek miből veszek kabátot. A fiam ápolóképzőbe jár és heti 3 alkalommal gyakorlatra járnak.(8 órát dolgoznak,ugyan úgy mint a már szakképzettséget kapott ápolók.)Látja,hogy mi van a kórházakban.
Ezzel a cikkel kapcsolatban meg,ha nálunk történne egy ilyen,akkor a takarítónő vagy a beteghordó lenne a hibás. Emlékezzünk csak a Szentesi elcserélt beteg ügyére.Akkor is a beteghordót ítélték el.
Most sem a kórházak a hibásak a nem megfelelő ellátásért.Ha a kórházigazgatókon múlna,akkor nem lenne hiány semmiből.sajnos az egészségügyet,úgy ahogy van leamortizálták az eddig hatalmon lévő összes pártok. Kihasználják,hogy az egészségügyben dolgozók nem tudnak sztrájkba lépni,úgy mint például a MÁV. Akkor lenne csak igazán baj,ha hirtelen minden orvos,minden nővér,minden kórházi alkalmazott holnaptól pár napig a lábát sem tenné be a kórházakba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.