Kedden jelenti be a Brexittel, Nagy-Britannia EU-ból való kilépésével kapcsolatos terveket Theresa May miniszterelnök. A brit sajtó vasárnap kormányközeli forrásokból úgy értesült: May az úgynevezett "kemény Brexitről" beszél majd, amely magába foglalná, hogy a britek az EU közös belső piacáról és a vámunióból is kivonulnak – írja a CNN.

A kormány egyelőre semmiféle részletet nem árult el a beszéd tartalmáról, ám a The Sun on Sunday, a The Sunday Times és a The Sunday Telegraph kormányforrásokat idézve állítja, hogy May a "keményebb" tervről tájékoztat majd.

"Kemény Brexit" jöhet: kivonulhat az EU piacáról Nagy-Britannia

A vasárnapi lapértesülések szerint a kormányfő utalásokat tesz majd arra, hogy az Egyesült Királyságnak készen kell állnia az EU vámuniójának elhagyására, mivel csak így tud önállóan szabadkereskedelmi egyezményeket kötni a világ más térségeivel. May ezen kívül az EU-bevándorlás szabályozására is kiterjedő, teljes körű brit határellenőrzés visszaállításáról is beszélhet majd.

Ha ez a forgatókönyv valósul meg, az drámai hatással lesz London pénzügyi központjára: a City pénzügyi szolgáltatási szektorának vállalatai elvesztik európai szolgáltatásnyújtási jogaikat. Elemzők figyelmeztették a brit kormányt, hogy a Cityben ez tanulmány szerint 38 milliárd font (14 ezer milliárd forint) bevételkieséssel és 75 ezer munkahely megszűnésével járna.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Várható volt.
Menekül a süllyedő hajóról.

Amúgy minek is erőltetné az EU-t?
Ott van neki az egész világ.
Az EU már zsákutca.
Eladott Ország
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/brexit_egy_bokezu_tamogatojatol_kapott_komoly_fenyegetest_a_brit_kormanypart.627414.html
Adományainak megvonásával fenyegeti a kormányzó brit Konzervatív Pártot egyik legnagyobb magánfinanszírozója, ha London az Európai Unió egységes piacáról is kilép
TomasP
Nem fog, mert akkor elveszítheti az európai piac nagy részét stb. És ez nekik nagyobb kárt okozna, mint az, ha maradnának. Tehát nekik minden tekintetben a bennmaradás lenne jó. Ezért a kilépést az alsó vagy felsőház akadályozza majd meg. Találnak egy olyan rendeletet, amely szerint a képviselőknek is a hozzájárulásuk is kell ahhoz, hogy kilépjenek.
Desischado
Nem értem, ez May mi a fenét akar. A kilépés katasztrofális hassal fog járni Angliára, de mindenki megszenvedi. Csak reménykedem, hogy az alsó vagy a felső ház megakadályozza ezt az őrültséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.