Theresa May brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belső piacának tagja, miután kilépett az EU-ból. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy London "a lehető legnagyobb mértékű hozzáférést" kívánja elérni az uniós belső piachoz a brit EU-tagság megszűnése után.

May kedd reggel tartott beszédet a Lancaster House-ban, a brit kormány exkluzív londoni rendezvényközpontjában, ahol végre nyíltan beszélt kormánya célkitűzéseiről a Brexit-tárgyalásokon.

Távozik az EU piacáról Nagy-Britannia, és a bevándorlást is korlátozza majd

A kormányfő szerint a brit tagság megőrzése az egységes belső piacon azért nem lehetséges, mert az a szabad munkaerőmozgás uniós alapelveinek elfogadását is jelentené. Hozzátette, az EU-tagságról tartott tavalyi népszavazás megmutatta, hogy a britek az Európai Unió tagországaiból érkezők számának szabályozását kívánják. Ezzel együtt London szerinte továbbra is szívesen látja az EU-ból érkező munkavállalókat, különösen a magasan képzett szakembereket.

May nem közölt részleteket arról, hogy az EU-tagság megszűnése után érkezők számát London milyen eszközökkel szabályozza majd. Kijelentette azonban, hogy viszonossági alapon a brit kormány garantálni kívánja a már az Egyesült Királyságban tartózkodó EU-munkavállalók jogait.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@justhpeter: Mar lathatok a hatasok, csak a hireket kell figyelni. Termeszetesen a kiralyi media nem hoz le ilyeneket, mert a Brexitnek drukkolt. Ezek a követtkezmenyek mar most, nehany honap utan (!) erzekelhetök:
- Az inflacio 0,1%-rol 2,7%-ra emelkedett.
- A font q dollarhoz kepest 20%-ot romlott.
- A lakberek London Cityben 30-50%-ot estek, mert a jol fizetett (es fizeteskepes) bankarok, menedzserek tavoznak.
- A bankok fele mar a tavozas melett dötött, nagyreszük Frankfurtba kötlözik. Ez evei több billio euros forgalmat jelent!
- A brit termekek nem fognak kedvezmenyt kapni, az EU nem akar velük szabadkereskedelmi egyezmenyt kötni. tehat az EU-ba exportalt aruk megdragulnak, ugyanigy az import.
- Az adokieses az allamkasszat fogla terhelni, a befektetesi lehetösegek kiesese a nyugdijalapokon keresztül a nyugdijasokat, az import megdargulasa mindenkit...
Folytassam? Nem veletlenül mondott le a Brexitpart elnöke, aztan a következö partvezer is, mert nem akarjak lampavason vegezni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
not me
Csináld, tedd meg.
Akkor Amerika-Anglia?
A Bibliában leírt utolsó világhatalom mégis?

Így múlik el a világ dicsősége.

Ti azt teszitek, amit isten akar.
Tényleg ekkora a homály?
Meneteltek a pusztulás felé,
Legyen így, baromarcúak.
namihami
Terike: Hogy is lenne ez?
Qrva is akarok lenni, de szűzen? Vázold kicsit bővebben, hogyan lenne az elképzelésed a fenti megoldásban-.
Desischado
Nemhiába ellenszenves nekem ez a nő. Mit képzelnek, mi lesz, ha kiszorulnak az EU piacról? Máris érződik a brexit hatása, ez kész rombolás!
teuton
@Szókrakész: Egy komoly ember vallalja a szavai következmenyet, te es Orbanod nem. Szavahihetetelen, okoskodo, mindentudo szoszatyar vagy... Ajanlom neked vasarolj angol kajat (EU-import), angol hasznalt ruhat (Made in China) es angol autot (Rolls-Roys = ndiai tulajdon), menj a napos Skociaba nyaralni, aztan majd megtudod a különbseget... Szoval szamomra te csak egy szokra kesz szofoso vagy...
herczeg0210
Na Diktor, lehet harcolni megint! (valamiért...)
Lepényleső
Szigetország,- nomen est omen,- szeretik a belterjességet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.