Franciaország lakóinak száma 2017. január 1-én 66,9 millió volt, amely 265 ezres (0,4 százalékos) növekedést jelent egy év alatt. Ezzel továbbra is Franciaország az Európai Unió legtermékenyebb országa, jóllehet a lakosság növekedésének ritmusa egyre csökken – derül ki a francia statisztikai hivatal (INSEE) kedden közzétett adataiból.

A születési adatok és a halálozások összehasonlításából arra lehet következtetni, hogy a franciák száma természetes módon, nem pedig a bevándorlás miatt növekszik. A születések száma még mindig jóval magasabb, 198 ezerrel, mint a halálozásoké, de a különbség az elmúlt negyven évben most a legkisebb.

A születések száma ugyanis tavaly (785 ezer) 14 ezerrel csökkent az előző évhez képest, míg 2015-ben 20 ezerrel csökkent 2014-hez képest, azaz a termékenység az egymást követő két évben is csökkent. 2014-ben még kettő, 2015-ben már csak 1,96, tavaly pedig 1,93 gyermekszületés jutott egy nőre.

"Mindezek ellenére a termékenység továbbra is magas Franciaországban" – hangsúlyozta az INSEE. Franciaország 2015-ben megelőzte Írországot, ahol 1,94 gyermekszületés jutott egy nőre, s a legtermékenyebb uniós országgá vált, messze az utolsó helyen álló Portugáliától, ahol 1,3 gyermekszületés jut egy nőre.

Az INSEE adatai szerint az elmúlt harminc év alatt több mint 10 millióval nőtt a franciák száma, ezzel Franciaország kivételt jelent az Európai Unióban, miután a tagországokban általában csökken a lakosok száma.

Tavaly a születéskor várható élettartam a nők esetében 85,4 év volt, a férfiak esetében pedig 79,3 év.

A házasságok száma nem változott, tavaly és 2015-ben is 235 ezer házasságkötést regisztráltak, amelyeknek tavaly 3 százaléka, azaz 7 ezer azonos neműek között kötetett. Tavalyelőtt még 7500, 2014-ben pedig 10 522 homoszexuális párt kelt egybe Franciaországban.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Nagy kaland, Magyarország pedig az EU katonai és gazdasági nagyhatalma.
Bár most kicsit aggódunk mert ha Anglia kilép akkor kevesebb támogatást kapunk, intenzívebben kell Koldulnunk!!
not me
És ezt ki kérdezte?
Ha nem kérdeznek, ne válaszolj.
Érted az emberi kapcsolatok mikéntjét?
RonaGyuri
ezen azért igazítani kellene: a franciák száma természetes módon, nem pedig a bevándorlás miatt növekszik.
az új kimaradt! =))
Eriksson
Lehet, hogy Franciaország a legtermékenyebb az EU-ban de az is biztos, hogy az echte franciák vannak egyre kevesebben.
Szókrakész
"A születési adatok és a halálozások összehasonlításából arra lehet következtetni, hogy a franciák száma természetes módon, nem pedig a bevándorlás miatt növekszik. "

Pedig nem nyeshetnék ketté.
Egymás függvényei.
Csak maszatolnak.
A francia lakosságon belül az arab és fekete lakosság szaporulata a nagyobb.
Akik előtte bevándorlók voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.