Legalább tisztázta, mit akar, és nem próbálja kimazsolázni az egységes piac részeiből a neki tetszőket. Újabb uniós csúcs jön.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Újabb uniós csúcs?!?!

Idáig hallatszanak a vészharangok.

Ez az egész már csak annyit ér, mint döglött lovon a patkó.
karma1
Nem a megmaradt 26 orszagnak lesz nehezebb, hanem Anglianak. Majd egy kicsit el fognak csodalkozni, amikor mondjuk az Ausztriaba szant arucikkuket jo par megemelt vamtarifa fogja piackeptelenne tenni.
Igaz, nem kell befizetniuk semmit sem a kozosbe, de kapni sem kapnak majd onnan semmit sem.
Szegeny skotok, ha tudtak volna 2015-ben, hogy megis inkabb a fuggetlensegre kellett volna szavazniuk, akkor most nem kellene elfogadniuk az angolok agyament donteset. Bar meg nem keso egy ujabb szavazast kiirni ezugyben... Akkor viszont mar a Commonwealth-nek lenne igen sulyos problemaja: szepen folytatodna a Birodalom errodalodasa,... Es ha mindehhez meg Erzsebet is tavozik...
karma1
Tegnap este lattam egy riportot a BBC-tol: panaszkodnak a brit farmerek, mutatjak az oriasi foldjeiket , mondjak, hogy nem talalnak embert a tavaszi munkak elinditasahoz, nagyon kellenenek a menekultek, de Anglia nem akarja oket nagy szamban beengedni, (allitolag ez is volt az egyik oka a kilepesuknek). Viszont ha nem lesz ember vetni, akkor azert sem kell majd izgulniuk, hogy ki fogja gondozni a novekvo termest, plane azt, hogy ki fogja learatni?
(Megjegyzem: nalunk ugyanez volt a problema: de itt siman odavezenylik a menekulteket, kulonben mehetnek vissza, ahonnan jottek.)
Ettol jol fol fog menni az elelmiszerek ara, es nem lesz olcso behozatal az EU-bol,... Ha orban basi nem tanul a brexitbol, hanem tovabb ugral, mint egy gumimajom, lehet, hogy ugyanez a sors var majd Magyarorszagra is...
Szókrakész
@karma1: "panaszkodnak a brit farmerek, mutatjak az oriasi foldjeiket , mondjak, hogy nem talalnak embert a tavaszi munkak elinditasahoz"

Tetszettek volna megfizetni a munkást!
Tetszettek volna az angoloknak is melót adni és nem a lengyel, magyar és egyéb cheap bevándorlóra várni!

Amúgy tuti, hogy balos farmerek. Nost az a gondjuk, hogy dolgozniuk kell.
Eddig azért kaptak agrár támogatást(???), pénzt az uniótól, hogy ne termeljenek, hogy a francia, olasz és spanyol termékeknek legyen piaca.
karma1
@Szókrakész: Lajkoltalak, de nem ezert sirdogalnak. Nem a partallasuk a lenyeg, de peldaul itt is oriasi gyumolcsosok vannak, amikhez kell a segitseg. Itt annyi penzt kap egy melos, ami otthon egy orvos fizetesenek felel meg, illetve annal egy kicsit tobbet.
Mikor fogod mar fol vegre, vagy annak a szonak, hogy valami NINCS, annak nem csak az az oka, hogy az ember nem akar azert a valamiert eleg penzt fizetni.
Fizetne, de nincs kinek. (Egyebkent ide lehet jonni 3 honapra szezonmunkat vegezni. A bibi csak az, hogy Neked kell megvenni a repjegyet 3500 dollarnak megfelelo forintert (kb. 700 ezer forint,) es laknod, enned is kell itt. (A farmer ad kajat, de szallasra valamennyit levon).
Szókrakész
@karma1: Ami annyit jelent, hogy a libsi gondolatmenetű..., bármi csődöt mondott !!!

Mert évszázadokon át, míg a jobbágy, vagy paraszt önmegvalósítani tudott, addig nem volt gond.
Csak azóta van gond, mióta a libsi ideológiát ráerőltették mindenre, köztük a mezőgazdaságra.,
Csak egy gond van. volt!!!
A búzát, a káposztát nem kérdezték meg, hogy GDP arányosan akar-e nőni.
Vagy az uborkát, hogy tud-e, akar-e egyenes 9 cm-es uborka lenni.
karma1
@Szókrakész: Jaj, ne hulyeskedj mar, mert fetrengek a rohogestol ettol az allitasodtol: " jobbágy, vagy paraszt önmegvalósítani tudott, addig nem volt gond."

Max. a Dozsa GYorgy valositotta meg utoljara onmagat... A tobbit ismerjuk...:o)))
Szókrakész
@karma1: Eddig kikkelé szedették?
Hirtelern mindenhol melóshiány van!!!
De érdekes.
De én, mikor melót keresek, majd hívnak...
Mert megvallva az "őszinteséget"(sic győzike + cigányok), statisztika szerint hiánycikk vagyok, de furcsa mód nem kapkodnak értem a cégek. túl sok a vizsgám. Túl sok a ...
Most vagy hiány van, vagy...?!?!?!
karma1
@Szókrakész: Dragam, nem vitatom, lehet, - sot biztos -, hogy Neked nagyon sokfele vegzettseged van, (az ember egy bizonyos eletkort elerve elegge "fregoli:" lesz), de ha pl. a Te kepesiteseid mondjuk a lakatosipar es az ivhegesztes, szerszamkeszites teren vannak , akkor nem biztos, hogy behivnak egy husuzem laborjaba elelmiszerkemikusnak.
Ugyanez van, ha pl. arufeltoltonek jelentkezel egy multihoz, mert a multi egyszeruen ugy gondolkodik, hogy TENYLEG tul vagy kepezve, es nyugaton ez peldaul kizaro tenyezo - NALUNK IS! - , mert a Te kepzettsegedhez Nyugaton messze magasabb berszinvonal jar, mint amit ok adni tudnanak Neked! Ez nem vicc, Amerikaban is igy mukodik, meg Europaban mashol is. (Itt konkretan tudok egy lanyrol, aki el akart menni konyhara dolgozni szendvicskeszitonek, es azert nem vettek fol, mert nem irta bele az oneletrajzaba, hogy tanitonokepzoje es konyveloi vizsgaja is van. Be is hivta a fonok csaj, es kerdezte tole, hogy ezt miert hallgatta el, mire o mondta, hogy nem tartotta fontosnak megemliteni a szendvicskesziteshez. Nem vettek fol, mert a fonokno azt mondta, hogy nem megfeleloen toltotte ki a papirokat. A lenyeg: ha itt barmilyen tanfolyamot elvegzel, akkor az felkerul a neved melle, mint orszagosan elismert vizsga, es ha nem is irod be az oneletrajzodba, csak rakattintanak a nevedre, es minden info lejon Rolad. )
Otthon igenis vannak hianyszakmak, amire nincsen megfeleloen kepzett ember.
Szókrakész
@karma1: Ergo

Központilag nyilvántartott rabszolga vagy!!!
karma1
@Szókrakész: EEEEN??? Azert, mert az a tudas, amit nagynehezen megszereztem, allamilag VALOBAN el van ismerve??? Ez a kis csaj megerdemelte, amit kapott, mert lebecsulte a leendo munkahelyet, de foleg a fonokeit. Itt ezt ugy fogjak fol, ha elhallgatsz valamit a multadbol, akkor kisse hazudsz...Tudod, itt csak egyszer lehet hazudni... Meg lehet probalni mindenkinek - aztan nezd meg, mire jutsz vele - nem sokra!
Ja, es ha mar "rabszolga" vagyok, akkor meg a minimalberem is annyi, amennyi otthon egy orvosnak. (Jelenleg 80-150 dollarkent szamlazhatok a megrendeloimnek, igaz, ez nem a minimalber. Azon most orankent 3400 forintot kapnek, 17 dolcsi korul).
Szókrakész
@karma1: Bér ide vagy oda!

Attól még rabszolga vagy és maradsz!!!
És hagy ne részletezzem, miért!!!
karma1
@Szókrakész: De, nagyon is kivancsi vagyok, hogy miert, mert eddig abban a tevhitben voltam, hogy mindenkinek dolgoznia kell, berert, fizetesert. Ilyen alapon rabszolga az egesz vilag, tudod, meg trump is, mert o meg a penze rabja, ha akarna se tudna kiszallni a bizniszbol. Szerintem ez a legfajdalmasabb, be nem vallott pontja - ha tetszik, ez az a'ra - az elnoksegenek.
EGyebkent pedig nincs fonokom, magam ura vagyok, es csak annak vallalok munkat, akivel jol lehet egyutt dolgozni.
TENYLEG erdekel, hogy miert is vagyok "rabszolga"? (Csak azt kivanom, hogy MINDEN rabszolganak a vilagon minimum annyija legyen, mint nekem, es akkor mar nemhiaba halt meg Kuntakinte...:o)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.