Több mint tízezer tüntetővel számolnak Trump beiktatásának Washington-i helyszínén, írja az Independent. A megmozdulások már csütörtök éjjel óta zajlanak: a rendőrök akkor könnygázzal és paprikasprével oszlatták azokat, akik a National Press Club előtt gyűltek össze csütörtökön, ahol a leendő elnök támogatóinak egy rendezvényét tartották.

A republikánus párti Fox Newsnak egy Trump-támogató azt állította, egy tüntető zászlórúddal verte fejbe – résztvevők azonban tagadták, hogy erőszakra került volna sor. Annyi biztos, hogy kifújolták azokat, akik a rendezvényre érkeztek, vagy onnan távoztak. Szemtanúk szerint volt, akit meg is dobáltak.

A hatóságok számolnak vele, hogy Trump támogatói és a tiltakozók közt összecsapások lehetnek. Egy csoport már kilátásba helyezte, hogy megzavarja a beiktatási ceremóniát. Az esemény idején 28 ezren felügyelik majd a rendet, köztük több mint háromezer rendőr, és a Nemzeti Gárda ötezer tagja.

A McPherson Square-en Michael Moore filmrendező mond majd beszédet, oda húszezer embert várnak. Csütörtökön Moore New Yorkban, a Trump International Hotel előtt tartott tömegtüntetésen vett részt olyan hollywoodi sztárok társaságában, mint Robert De Niro, Julianne Moore és Alec Baldwin.

A háborúellenes Answer Coalition és az Occupy Inauguration csoport is tüntetést ígért. Utóbbiak gyűlésén felszólalhat Jill Stein is, aki az elnökválasztás zöldpárti jelöltje volt.

Szombaton még nagyobb tüntetésre van kilátás Washingtonban: a Nők Menete elnevezésű rendezvényre 200 ezer embert várnak, köztük Scarlett Johansson, Amy Schumer és Patricia Arquette is jelezte részvételét. A résztvevők közül sokan cicafüleket fognak viselni, utalva a Donald Trumptól kiszivárgott botrányos kijelentésre, miszerint a nőket a nemi szervüknél fogva szokta megragadni (angolul a szó cicát is jelent).

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na húzz a vérvörös picsába te kotorékeb. Anyád lenyelt volna most nem mocskoskodnál itt. Szarházi geci. Így is lehet moslékpofájú.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
minden elnöki beiktatás előtt ez megy!
Szókrakész
Nem tudnak veszteni a "demokraták"!!!
Várható volt.
Csak nehogy polgárháború törjön ki.
Igaz a "demokratáknak" az lenne a legjobb, mert akkor a barikádokon harcolhatnának, mint a francia szabadvakoló "forradalom" idején.
A vérükben van a felforgatás.
Pergető
Óránként ötven dollárért már toborozzák az "elégedetlenkedőket"!
Na ez a demokrácia liberális oldala!
simmering73
Óránként 500ft-ért a Nemzetinél toborozták a lelkes ünneplőket a nemzetmegvezető beszédéhez. A többi stimmel. Paszuly.
Pergető
@simmering73: Tanulj tisztes beszédet, mert nem leszünk haverok!
nyanya001
@simmering73: Erdélyből is hoztak autóbuszokkal
egy ebédért...
simmering73
@Pergető: Nem szólítottam meg, maga se tegye. Nem őriztünk együtt disznót ergo nem tegeződünk.
Pergető
@simmering73: Lesz@rom, mi a nyűgöd! Tegezlek, te pedig eltűröd, bár agyilag úgy látom elég lenn vagy! Ne kóstolgass és akkor nem szólok hozzád! Vitatkozni jöttem, nem bumburnyákokkal huzakodni!
simmering73
Na húzz a vérvörös picsába te kotorékeb. Anyád lenyelt volna most nem mocskoskodnál itt. Szarházi geci. Így is lehet moslékpofájú.
Pergető
Hiába. Tobzódnak a vérfertőtő agybeteg patkányok! És itt tűrik!
lampa laz
Izgalmasnak ígérkezik a ceremónia, remélem ebből is lesz 1 végtelen sorozat, mint az elnök embereiből, csak ennek a címe az elnök beiktatása lenne. Amilyen tartalmas élete volt a fszinak nem nagyon kellene gondolkodni a cselekmény szövésén a forgatókönyv íróknak.
Peller Anikó
Jellemző az emberiség értelmi színvonalára, hogy igyekeztek még a beiktatása előtt balhézni amikor még semmi fogalmuk nem lehet mit fog tenni a trump.

De van egy jó hírem, mostantól akár az értelmesebbek is megszólalhatnak amint (keresztbe) tesz valamit az új elnök.

Értitek féleszűek, mostantól. Ha nem tetszik amit tesz. És nem pedig a frizurája miatt vagy hogy mit mondott eddig.

Mit fog tenni a megválasztott elnötökök matól, ez a kérdés.
panellproli
Hajrá! Meg kell buktatni ezt a pojácát még mielőtt kárt okozna az egész emberiségnek.Vén hülye szarházi aki macsónak hiszi magát, pedig csak a pénzéért sz..ják le.
verőce21
Igaza van Trumpnak, a nőket a "cicájuknál" kell megfogni.
(Hiába akarod a mai lányokat irodalmi estre, vagy múzeumba, kiállításra vinni, ha csak ágyba akarnak veled minél előbb bújni. Nincs idejük várni. Már az első kapualjban leszopnak, ha beígéred nekik a szexet.)
Papuska1
A tüntetés akaratunk, véleményünk kifejezése. Lehet ezt némán tenni, vagy jelszavakat kiabálni, táblákat hordozni, de az nem tüntetés, hanem anarchista őrjöngés, ha más, a dolgoktól távol álló emberek üzleteinek kirakatait törik be, vagy házakat gyújtogatnak, embereket vernek meg reális ok nélkül. Ez inkább olyan hisztéria, mint amikor a kiskamasz gyerek nem kapja meg azt, amit annyira akar. Gyerekes és primitív dolog. Egyesek úgy gondolják, hogy ha nem az Ő akaratuk érvényesül, akármit is csinálhatnak, mert körülöttük forog a világ. Régebben ritkán volt ilyen, az utóbbi időben ez divat lett Amerikában is. Ártatlan emberek szenvednek a liberális, személyiségfejlődésükben a dackorszak időszakában megrekedt önző és erőszakos emberek miatt! Talán Trump véget vet ennek, és végre megtanulják az ilyenek is, hogy az egymás mellett élésnek szabályai vannak, és az embert úgy teremtették, hogy csak közösségben tud élni és aki ezt képtelen megtanulni, azt be kell zárni, hogy ne tegyen kárt a többiekben, és fogadja el a közösségi élet szabályait!
nevemnick
@Papuska1: ,,személyiségfejlődésükben a dackorszak időszakában megrekedt önző és erőszakos emberek miatt! "

oszt pápuska, 2006-ban kijaf@szom hőzöngött, gyújtotta fel az MTV székházat, meg fél Budapestet? A libsikomcsik? Menjél már...
teuton
@csa-csa: Nagy hülyeseget beszelsz! Obama beiktatasan nem volt semmifele zavargas, ö mindenki elnöke volt, es ott több mint 2x annyian voltak ünnepelni. Trumpot nem a többseg valasztotta meg, 3 millioval kevesebb szavazatot kapott, uszito, megoszto, popolista. Igen jellemzö lehet, hogy a Ku-Klux-Klan vezetöje gratulalt neki es ö meköszönte... ja, es bar milliardos, de 20 ev ota nem fizetett 1 cent adot sem, de több tucat alvallalkozojat vitte csödbe nemfizetessel az epitkezesein... Na jo ejszakat Amerika!
teuton
@verőce21: Intelligens hsz - a te szinteden! Kb. itt ragadt le Trump is, ugy 15 eves szinten...
wagabund
zavarja a csőcseléket, hogy egy milliárdos kottája szerint kell élni... minél szegényebb, sötétebb, engedékenyebb az elnök, annál jobb? na az ilyen elnök lenne amerikára..

éljenezni kellene inkább...szexmániás milliárdos fehér a fehérházban...
Szókrakész
@wagabund: Az összes elnök szexmániás volt.
Kennedytől egészen...
Csak van aki a nőket, van aki a férfiakat, gyerekeket.

HillBilly Clinton különösen aktív volt a Oral Office-ban.
Most is videora vették, ahogy a Trump feleségét bámulta, Clintonné meg csak kamillázott.

www.youtube.com/watch?v=5hkK_ZKl-SQ
Papuska1
@nevemnick: Szerintem azt is egy szélsőséges csoport tette és nem a velük szembeni rendőri intézkedést kifogásolja a mai FIDESZ, hanem azt, hogy egy demokratikus, és a tiltakozás normális formáját gyakoroló tömeget szorítottak rá egy szűk szélsőséges körre, majd ebbe lövettek bele, nem beszélve azokról a szerencsétlen arra járókról, akiknek közük sem volt a dolgokhoz, de körül állták és ütötték, rúgták a mi ottani tapasztalatunk szerint magyarul sem beszélő hatósági személyeknek látszó hóhérok őket. Nem a rend normális helyreállítása, hanem az a túlzás, amit semmi másnak, csak megfélemlítésnek lehet nevezni kifogásolja ma is szerintünk joggal a normális jobboldal.Azt a gusztustalan módszert, hogy a FIDESZ rendezvény résztvevőit vegzálták, igazoltatták provokatív módon, személyiségjogot sértő fényképeket készítve, munkahelyük értesítésével fenyegetve a hatósági közegek. A néhány száz randalírozóból, több tízezer összeterelt sodródó félő embert összeprovokáló hatósági intézkedést kifogásoltuk akkor és kifogásoljuk most is, a többit pedig tessék azokon számonkérni, akikkel most ellenzéki összeborulásra és szövetségre, közös listára tetszenek készülni!
nevemnick
@Papuska1: jól betanultad. :D

De hogy megnyugtassalak nem szeretem a diktátorokat, egyik párthoz sem tartozom/tam, úgyhogy senkivel nem fogok össze, és nem állítok közös listát.
csa-csa
@teuton: Jó! akkor nem ekkora zavargások és nem minden elnökváltáskor.
"..a Ku-Klux-Klan vezetöje gratulalt neki.."
képzeld ha az Obamának gratulál a Ku-Klux...! felért volna egy életveszélyes fenyegetéssel.
wagabund
@Szókrakész: megröhögtettél...köszönöm.
verőce21
@teuton: (15:41) Aztán Elnök lett!
Pedig ugyanolyan ingatlan- és befektető is, stimmel! :)
verőce21
@Szókrakész: (16:12) Eszméletlenül szemléletes ez a videó! :)
teuton
@Pergető: Tanulj meg olvasni! Nem 50 dollarert, hanem 500 ft-ert, es nem elegedetlenkedöket, hanem tapsikolokat keresett a fidesz... Azonkivül en meg emlekszem a 2006os "bekes tüntetesekre", amikor a demokratikusz fidesz-tabor tüntetöi bekesen vonultak, miklzben öngyulladas miatt leegett a teve epülete es földrengesek miatt milliardos karok keletkeztek Budapesten epületekben es jarmüvekben... Aztan voltak "bekes focidrukkerek" is, akik a roman meccs utan a Planetarium epülenel bekesen köveket es petardakat dobaltak at epületre es a rendörökre, több 10millios kart okozva... Mind bekes tüntetök voltak... Ha pedig nem csak olvasni tudnal, hanem a filmtudositasokat is lattad volna, mielött barmilyen hirhez a mocskot nyomod, a rendörseg a külföldi teveriportereket es fotosokat is gumibottal verte...
Pergető
@teuton: Kezdjük azzal, hogy itt Trump beiktatása a lényeg, nem az, hogy Magyarországon mikor, hol, mi történt!
Ami a magyar történéseket illeti, aki bűnös azt el kell ítélni, nem pedig az utcán leverni mindenkit, aki csak arra jár! Erre nem volt felhatalmazva egy rendőr sem!
teuton
@Pergető: Latom, olvasni meg nem tanultal meg... Csak összehasonlitottam, es pont arrol beszeltem, hogy bekes tüntetökre tamadott a rendörseg Washingtonban, söt külföldi tudositokat is összevert, pl. a nemet köztv egyik nöi riporteret es a kamerast. Na ugye ez ismerös Röszkeröl, vagy nem? Küldjem a feljelentesekröl es a felvetelekröl a linket? Az egyik riporternek meg a csontjait is összetörtek az azonosito nelküli maszkos TEKesek! Aztan szeretnem latni azt az 50 dollaros ajanlatot amiröl beszelsz. Ja, azt meg azert a figyelmedbe ajanlom, hogy a szamokat is meg kellene tanuljad: Obamat 1,8 millioan ünnepeltek, Trump ellen 400ezren tüntettek...
Pergető
@teuton: Megint számtanórát tartasz? Fölöslegesen!
teuton
@Pergető: Igazad van, felesleges az analfabetanak a matekot magyarazni...
Pergető
@teuton: Melyik országban nem ismerik el a vezetést pusztán azért, mert nem az összes választó többsége választotta meg? Erre várnám az okoskodásodat!
teuton
@Pergető: Latom, meg mindig olvasasi, ertelmezesi es matematikai problemaid vannak, tehat vissza az altalanosba! Clinton 3 millioval több szavazatot kapott, mint Trump... Orbannak a valasztok szavazatainak 27%-aval van 2/3-a. Na igy müködik a demokracia, vagyis a magyar illiberalizmus. A demokraciakban meg 40%-kal sem lehet többseget szerezni es kormanyzt alakitani...
Papuska1
@teuton: És az mitől jobb, ha egy országbabán kormányzati káosz van. A józanul gondolkodók igyekeznek, pont az országok kormányozhatósága miatt a "nyertes mindent visz" elvet érvényesíteni, mert a kormányozatlan, belső harcokba zuhanó ország sebezhető, elszegényedik és az erősebbek eltapossák. A világon kevés helyen lehet az emberek egy jelentős részét rávenni arra, hogy politikai véleményt nyilvánítsanak. Nem értik, hogy a politika életet, vagy halált, jólétet, vagy nyomort hozhat! Előre nem látnak semmit, utólag persze morognak, meg háborognak! Akkor már hiába. Az ország lehetőségeit sem látják és a vezetőket "mindenhatónak" gondolják, a rendelkezésre álló pénzt meg "gyártanák" vagy szétosztanák, nem törődve azzal, hogy később mi lesz. Sajnos az emberek egy része ennyire jutott az emberré válásban!
Pergető
@teuton: Clintonné több szavazatot kapott és mégis elbukta az ottani választási törvény és az elektori rendszer miatt. Félve kérdezem, azt is a Fidesz hamisította meg? Most akkor négy évig liberálisék nem fogják elismerni elnöknek Trumpot? Megkérdőjelezik a legitimitását, mint te és társaid Orbánét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.