A pénteken beiktatott Donald Trump első amerikai elnöki intézkedése a hazafiasság napjának meghirdetése volt, s aláírta kormányzata védelmi miniszterének kinevezését is.

Trump beiktatása után szinte azonnal proklamációt írt alá, amely szerint az Egyesült Államokban nemzeti ünnepként bevezetik a hazafiasság napját. Az ünnep január 20-ra esne, mert – mint az aláírás utáni Twitter-üzenetében fogalmazott – "2017. január 20-án az emberek ismét e nemzet irányítói lettek".

Aláírta Trump James Mattis védelmi miniszternek az amerikai szenátus által már elfogadott kinevezését, valamint formálisan megerősítette a kormánytagok jelölését is.

Donald Trump kiadta első elnöki rendeletét is, ennek tartalmát azonban még nem hozták nyilvánosságra.

Kézjegyével látta el az ilyenkor szokásos beiktatási dokumentumokat, s ezzel hivatalosan is az Egyesült Államok elnöke lett.

Még egy óra sem telt el a beiktatás után, és Donald Trump visszatért szokásához: Twitter-üzenetek egész sorát küldte szét. Nyolc bejegyzésében az elnök – akinek Twitter-fiókját mintegy húszmilliónyian követik – a beiktatási beszédében elmondott gondolatokat ismételte meg. A The New York Times című lap információi szerint Trump az eddig használt androidos készülékét lecserélte egy újabb, biztonságos, a titkosszolgálat által jóváhagyott okostelefonra.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Csak így tovább, nagyobb bajt ne okozz..
moareka
Hű követője biztos átveszi e magasztos gondolatot...
nezelodo
Az új elnök sem akar lemaradni a populista törtetők versenyében. Hamarosan a legnagyobb hordón fog szónokolni a versenytársainak, a nép meg azt hiszi hozzájuk beszél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.