A Kreml magasabb köreiben elmúlóban van az az eufória, amely Trump megválasztását követte – írja a Bloomberg vezető orosz tisztviselőkre hivatkozva.

Korábban örültek neki, hogy Putyin csodálója kerülhet a Fehér Házba, ám most kétlik, hogy számottevő enyhülést hozhat a washingtoni hatalomváltás.

Moszkva kezd kiszeretni Trumpból?

Vlagyimir Putyin (Fotó: Sergei Ilnitsky / POOL / AFP)

A moszkvai vezetés kezdi elveszteni a hitét abban, hogy Donald Trump hatalomra kerülésével újraformálhatják az orosz-amerikai viszonyokat, egy szakértő szerint az USA új elnöke legfeljebb egy kísérletet tesz majd a változtatásra.

Bonyolítják a dolgot Trump ellenmondó megjegyzései, amelyek közül néhány aggasztja az oroszokat. A múlt hónapban arról beszélt, hogy jelentősen meg kell erősíteni az amerikai hadsereg nukleáris erőit, amivel egy új fegyverkezési verseny lehetőségét vetette fel. A héten viszont az atomfegyverek jelentős csökkentéséről beszélt, ami előtt egy Putyinnal kötött megállapodás nyithatna utat.

Nem jó előjel az sem, hogy az alakulófélben lévő adminisztráció elhárított egy orosz gesztust. A hivatalban lévő Barack Obamát megkerülve Trump csapatát keresték meg azzal az ajánlattal, hogy az USA küldöttsége vegyen részt Szíriával kapcsolatos béketárgyalásokon Kazahsztánban, ám nem kaptak pozitív választ.

Eddig jellemző volt, hogy Trumpot olyan kedvező színben tünteti fel az orosz média, amilyennel rajta kívül csak Putyinnak kedveskedik. Az egyik legnépszerűbb propagandista a napokban még szavahihetőnek nevezte az ingatlanmágnásból lett politikust.

Mostanra azonban módosulni látszik az állami ellenőrzés alatt tartott orosz média hangneme. A Trumppal kapcsolatos tudósításokban megjelent a "ne legyenek illúzióink" fordulat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Fél nap alatt kiszerettek volna belőle?

Amúgy nem szoktak az elnökök zsenik lenni, a kérdés mindig az miféle emberekkel és tanácsadókkal veszi körül magát és kire hallgat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Miért, mit vártak ettől a szájhőstől? Nem magyarok lakják többségében az USA-t hogy tovább tudja a hülyeséggel tüzelni őket, és a rendszerüket ott nem olyan egyszerű lebontani mint nálunk. Putyin nem olyan hülye, hogy ne ismerje fel ezt a félnótást!
Peller Anikó
Fél nap alatt kiszerettek volna belőle?

Amúgy nem szoktak az elnökök zsenik lenni, a kérdés mindig az miféle emberekkel és tanácsadókkal veszi körül magát és kire hallgat.
F_Viktor
Ket gondolat:
1) Nem veletlenul tartja az amerikai tobbseg Trumpot kiszamithatatlannak, megbizhatatlannak.

2) Mi lesz most a magyar csungohasu harci horcsoggel?
Trump, vagy putyin...putyin, vagy Trump...
Szókrakész
Ez is bizonyítja, hogy az oroszok nem hekkelgettek.
Ilyen hibát nem követnének el, hogy trónra ültetnek egy hinta-palintát.
Annál sokkal megfontoltabbak.
Ráadásul, ha még terhelő bizonyíték is lenne a kezükben a pisiszex videóról, ami nem is az volt, hanem egészen más, akkor éreztetnék a Trumppal, hogy hátrébb az agarakkal.
Mert a hotelszobai jelenet egész más tartalommal és forgatókönyvvel bírt.
szaboria1
@F_Viktor: Nekem is ez a gondolat jött be.
vadnarancs
Na Orsós, most melyik segget fogod nyalni?
TomasP
Szerintem nálunk is elvesztették a bizalmukat ... a meg nem hívásra gondolva és testvír gondolatai miatt.
Villon
@Peller Anikó: Végre igazat adhatok neked! Az elnökök tényleg nem szoktak zsenik lenni. Kiemelten igaz ez, hazánk ma is uralmon lévő miniszterelnökére.
Lepényleső
A szeretet elmúlhat,a tudás csalhatatlan,-mondotta valaha egy tudatlan,kinek fejéből egy ilyen
eszme kipattan?
gulyasgyula
Mindennek el jön az ideje ..Addig meg az ilyen hír csak kacsa és találgatás ...
karma1
@Szókrakész: Hat tudod, ez az eredeti cikk igen erdekes, de szegeny Jimmy Carter mogyorotermelot belevenni a 15 legokosabb koze,... Meg Clintont,... Es hat Roosevelt, mint haboru tamogato,... Ugy latszik, Amerikaban is mukodnek bayerzsotik... Ott se kell mindenkinek a Times-ba irni,...:o)))
Szókrakész
@karma1: A szabadvakolóknál igazán debileket nem vesznek fel.
Elnököt meg főleg nem csinálnak belőlük.
Hidd el.
Egyik se hülye.
Csak játssza a hülyét.
Villon
@Szókrakész: Csupán megerősítettem elvtársnőd állítását. Azt pedig fenntartom, hogy a kedves vezetőre különösen igaz.
Peller Anikó
@Villon: Pedig rosszul tartod fenn. A kedves vezetőnk éppenhogy zseniális, fel nem érheted ésszel. Hülyét csinál belőled és az egész országból. Úgy lopta el az aranyvagyont az orrod elől egyetlen tollvonással, hogy meg se nyikkantál.

Úgy lopta el a nyuggerek összekapart megtakarítását 3 000 000 000 000 forintot, hogy meg se nyikkantál.

Úgy lopja el a mindent, hogy meg se nyikkansz. Akkor ki a hülye?
Villon
@Peller Anikó: Pedig fenntartom. Ugyanis nem keverem össze a tekintélyelvűséget, a hatalommániát, az orgazdaságot, a tolvajlást, rablást, fosztogatást a zsenialitással. Okos ember is tud hülyéskedni és buta ember is tud okoskodni.
Peller Anikó
@Villon: Pedig ezt mind zseniálisan csinálja úgy hogy a fél ország tapsikoltoz neki. Ór és bérgazda tolvaj fosztogató rabló. Ő ebben zseniális, mese nincs. És cseppet sem hülyéskedik.

Mit fél ország, a fél Európa sikoltoz miatta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.