Közleményben figyelmeztették az Egyesült Államok új elnökét a tálibok. Az iszlamiszta mozgalom arra intette Donald Trumpot, hagyjon fel elődei Afganisztánnal kapcsolatos politikájával, különben még több amerikai katona meggyilkolásával és az erőszak folytatódásával számolhat majd.

Az elnököt arra intették, nem szabad Barack Obama és George W. Bush példáját követnie, a tálibok szerint ugyanis az Egyesült Államok és NATO-beli szövetségesei kudarcot vallottak a szélsőséges szervezet ellen indított harcukban.

Halálos fenyegetést kapott Trump a táliboktól

A jövőben még több amerikai katona halhat meg, ha nem állnak le a támadásokkal – hangsúlyozták a tálibok, akik az utóbbi időben kezdik visszanyerni erejüket. 

Az elnök még aznap videoüzenetben biztosította támogatásáról az amerikai erők afganisztáni főhadiszállásán, Bagramban szolgáló amerikai katonákat. Egyelőre nem világos, milyen irányvonalat követ majd Afganisztánnal kapcsolatban, ahol még mindig 10 ezer amerikai katona állomásozik. Feladatuk egy NATO-misszió keretében az afgán biztonsági erők kiképzése és támogatása.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
..."Egyelőre nem világos, milyen irányvonalat követ majd Afganisztánnal kapcsolatban, ahol még mindig 10 ezer amerikai katona állomásozik. Feladatuk egy NATO-misszió keretében az afgán biztonsági erők kiképzése és támogatása."...

fasza...a nato nevében osztja az észt tízezer amerikai katona Afganisztánban...Ha Trump nem csak a pinát szereti, de van humora is, akkor hazahívja a legényeit, azok meg a hazájukban pik-pak kiírtják egymást...migránsutánpótlás pipa.
Csizmás Kond
@troll6: Mi ez az időszakos kimaradás ?...netán kényszerpihenő ?
Peller Anikó
Csak nehogy fordítva legyen, mert esetleg makkakő kövön nem marad..
quadrocopter
Erős a gyanúm, hogy egy tálib bandavezér hamarosan feldobja a talpait egy kis "megsegítséggel" mert egyetlen egy elnök sem hajolhat be szarházi primitívek fenyegtéseinek.
Obama sem engedett, pedig nem volt akkora hangja, mint ennek a német-jenkinek!
Szókrakész
@wagabund: A mákültetvényeket őrzik.
Különben a tálibok megint kivágnák az összeset.
Azt akkor oda a szííjjjászét kábítószerüzlete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.