Nem tudni, bárki elhiszi-e, mindenesetre futótűzként terjed az a román kamucikk, amely szerint Erdélyt hamarosan visszacsatolják Magyarországhoz.

A dcnews.ro nevű gyanús hírportál szerint Putyin után Trump is hazánkba látogat,  mivel új rend van kialakulóban: a két nagyhatalom azon mesterkedik, hogy felossza egymás közt Európát. Kezdenék ezt azzal, hogy leghűbb követőjük, Orbán Viktor kedvében járva visszaszolgáltatják neki Erdélyt Romániától.

"Putyin és Trump Orbánnak adja Erdélyt" – tarol a kamuhír a román neten

A sztori természetesen óriási hazugság, hiszen Trump budapesti látogatása sincs tervbe véve: nem hogy budapesti, de még európai utazásáról sincs hír.

A hírt még tovább költötte egy másik román oldal, a cunoastelumea.ro, ahol már Daniel Roxin filmproducer elemzi a helyzetet: szerinte nagyon is valószínű, hogy a magyar miniszterelnök szövetségesként eléri Erdély megszerzését.

A szerző itt már attól is tart, hogy Moldávia is bekebelezhet Romániához tartozó területeket.

(444)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodóka
Annyira hiányozna az nekünk, mint üvegestótnak a hanyatt esés... Az NSZK is majdnem ráment gazdaságilag az NDK visszacsatlakozására. Pedig az talán gazdagabb volt, mint a mostani erősödő Magyarország. Más se hiányozna Magyarországnak, mint egy esetleges háború a szőröstalpuakkal. Azokat nem állítaná meg a zorbánc a határnál semmilyen kerítéssel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Vissza is járna az, csak a sok betelepített oláh nélkül.
36
Most kit árultok el, oláhok? Az USA és az orosz nem jó üzlet ma már.
Adja meg a Teremtő, hogy egyszer darabokra szedjék a mesterséges országotokat!
Szókrakész
Pedig ha tudnák, hogy nem kamu a hír.
Már rég eldöntött.
Eladott Ország
"Valamennyi nemzeti könyvkiadónk szégyene, hogy az Erdélyről és ott élő véreinkről szóló tengernyi irodalomból pont azon alapművek hiányoznak kínálatukból, melyeket 1945-ben bezúzásra ítéltek, amiért belőlük kimerítő részletességgel értesülünk a román megszállás borzalmairól, arról, hogy az ölükbe hullott területeken például felakasztottak egy székely tanítónőt, amiért versben tiltakozott a román uralom ellen, mint Kárpáti Piroskát kilencvenkét éve, 1920. július 26-án, éspedig Aradon."

Kárpáti Piroska: Üzenet Erdélyből
Üzent az Olt, Maros, Szamos,
Minden hullámuk vértől zavaros,
Halljátok, ott túl a Tiszán,
Mit zúg a szél a Hargitán?
Mit visszhangoznak a csíki hegyek?
Erdély hegyein sűrű fellegek.

Ez itt magyar föld és az is marad,
Tiporják bár most idegen hadak.
Csaba mondája új erőre kel,
Segít a vihar és segít a szél,
Segít a tűz, a víz, a csillagok,
S mi nem leszünk mások, csak magyarok!

Ha szól a kürt, egy szálig felkelünk,
Halott vitézek lelke jár velünk!
Előttünk száll az ős Turulmadár,
Nem is lesz gát, és nem lesz akadály.
Ember lakol, ki ellenünk szegül!
A székely állja, rendületlenül.

Üzenik a gyergyói havasok:
Megvannak még a régi fokosok.
Elő velük, jertek, segítsetek!
Székely anya küld egy üzenetet:
Hollók, keselyűk tépik a szívünket,
Rablóhordák szívják a vérünket.

Ha nem harcoltok vélünk, elveszünk!
E végső harcban egyedül leszünk.
És a honszerző hősök hantja vár,
Ha odavész az ősmagyar határ!
És ha rablóknak kedvez a világ,
Mutassunk akkor egy új, nagy csodát!

Megmozdulnak mind a csíki hegyek,
Székelyföld nem terem több kenyeret,
Elhervad minden illatos virág,
Mérget terem minden gyümölcsfaág.
Vizek háta nem ringat csónakot,
Székely anya nem szül több magzatot.

Vadon, puszta lesz az egész vidék,
S végezetül, ha ez sem lesz elég,
A föld megindul, a mennybolt leszakad,
De Erdély földje csak magyar marad!
Edmond Dantes
A németül beszélő osztrák nem tartja magát németnek,a magyarul beszélő székely pedig nem tartja magát magyarnak.Aki nem hiszi,olvassa el Wass Albert Tizenhárom amafa című kisregényét.Ezt azoknak ajánlom,akik rajonganak a bolond grófért.Magyarok,székelyek,románok,szászok hazája volt,békében élnének egymással a gyönyörű országukban,ha idióta politikusok,különböző nemzetiségű nacionalista hazaffyak nem ugrasztanák őket egymásnak,mondjuk például ostoba oláhozással.
Erdélyt békében kéne hagyni mind a románoktól,mind a magyaroktól.Ha visszacsatolnák,az katasztrófa lenne mind Erdélyre,mind Magyarországra.És nem gazdaságilag!!!
Eriksson
Ez egy 2015. március 14. -i cikk:
Erdély el fog szakadni Romániától - írja a Jurnalul National
itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=6410

Hol volt még akkor Trump?
bakegya
ZSEBSZERZŐDÉSILEG már lezsírozták a tökös reformátorok!!!
Tessenek kérem a "köz-ok-iratokba "betekénteni:szollított fel a NEMZET VŐJE.
Foxley
@bakegya: :-D. "remekmű". I. osztály.
Lepényleső
Erdély az erdélyieké,mindenki másnak;pofa súlyba,annak legfőképp,aki a legjobban mondja?
bakegya
@Foxley: sajnos annyira nem,mert most már a "rétinégerek " nyilaitól retteghetünk.
GONDOLJ BELE ITTHON MENNYI JOGOS JUSSOT FÖLDET,HAJLÉKOT ADTAK VISSZA NEKÜNK-DE A KULÁKNAK KIKIÁLTOTTAK HOGYAN JÁRNAK BALUL A TARRA SZÉTLOPOTT ERDEIK OSZTATLAN KÖZÖSÉVEL-ingyen veszik át a vadászati jogért a jogvégzettek-ugyan ezek nyúlják le ERDÉLYT IS-fujhatjuk a pancsoló arénát-a kilincset se nyomhatjuk le,pedig az a sok fakapu már onnan van.
prime777
@Katalina62: Mi lenne az a nagy ár Katalin?
Tényleg csak érdeklődve kérdezem,nem kötözködésből.
dodóka
Annyira hiányozna az nekünk, mint üvegestótnak a hanyatt esés... Az NSZK is majdnem ráment gazdaságilag az NDK visszacsatlakozására. Pedig az talán gazdagabb volt, mint a mostani erősödő Magyarország. Más se hiányozna Magyarországnak, mint egy esetleges háború a szőröstalpuakkal. Azokat nem állítaná meg a zorbánc a határnál semmilyen kerítéssel...
Katalina62
@prime777: Szerinted a szomszédaink nem esnének nekünk? És hát, "Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen!"
Peller Anikó
A románoknál is van "magyar gárda" érzelmű nacionalista neveltetésű réteg. Nagyon rossz vért szülne bármiféle ide oda csatolási kisérlet anális inkább mert az európai únió része vagyunk. Erdély már nem magyarlakta föld, tele van románokkal pítve. Totális gyengeelméjűség trianonon siránkozni, Erdély már románia. A csatolgatás ötlete is vészjósló.

Az únión belül kell megtalálni a helyünket, ráadásul az úniós lélegeztetőgép nélkül már rég csődbe mentünk volna.

Hová is lett az aranytartalék mielőtt még valamelyik agyatlan vakkantana ?
szocdem
@dodóka: Magyarország egy olyan kitolástól, hogy visszacsatolják hozzá a Trianoni szerződéssel elvett területét, vagy annak csak egy részét (pl. Erdélyt) bizonyos, hogy a mostani segényházi kategoriából a hullaházi kategoriába süllyedne. Kis idő elteltével pedig néptelen sivataggá - va
gulyasgyula
@Peller Anikó: ...Kedves Anikó !! Mit meg nem teszek neked . Az aranytartalékot Surányi György adta el az USA-nak 1990-ben ..Jó nyomott áron, és azzal indokolta hogy az arany nem kamatozik de a dollár igen ..65- t-ból talán 3 tonna maradt ..Biztos kapott annyit zseben mint Megyesi felesége a "" metró vásárlás "" után a tanácsadásért ..Erdéllyel kapcsolatba ha jól emlékszem volt olyan , vagy a nótában van olyan hogy ""ERDÉLY ORSZÁG ""
Szókrakész
@gulyasgyula: Kár a mega-giga zsúlokért.
A libsik nem szeretnek emlékezni.
Főleg olyan dolgokról nem, ami az ő felelősségük.
Desischado
Ez az év vicce! Mennyire érdekli a két hatalmat Erdély!
Mondjuk, nem bánnám, ha a határon túliak megismerkednének orbán basi valódi képével, és a saját bőrükön tapasztalnák meg, milyen orbanisztánban élni. Elmenne a kedvük a szavazástól, az biztos!
karma1
@prime777: 16.38-ra: Az bizony arra vonatkozik, hogy amikor az NSZK megnyitotta a hatarait ujra az NDK elott, akkor az NSZK oriasi arat fizetett azert, hogy az orszag keleti feleben ugyanolyan legyen egy nemet helyzete, mint a nyugati feleben.
Bar Magyarorszag nincsen ket reszre osztva a Duna vonalaban, de nezd meg egy nyiregyhazi es egy soproni melos lehetosegeit, ill. beret ugyanazert a munkaert. Es ez az ollo mar csak tragikusan szetnyilt , 7. eve.
Ha most nagy hirtelen megkapnank Erdelyt, mit kezdenenk a johiszemuen mar ott lako romanokkal? Azok nem tehetnek a 100 eves Trianonrol, a szuleiket is erovel telepitette be a komcsi ero annakidejen.
Minden termeszeti kincs, ami ott van, roman vallalatok dolgozzak fel, odatelepitett uzemekkel, munkasokkal, infrastrukturaval. Mit fog veluk csinalni a magyar allam? Kartalanitja a romanokat? Mibol? Mert szerintem az eu-bol a multi osszeszerelouzemek is legfokeppen Erdelyben vannak, az anyaorszaghoz valo kozelsege miatt.
Ha ezt meg akarnak lepni, az is legalabb 30-40 evbe telne, hogy a polgaroknak minel kevesebb problemat okozzanak.
nezelodo
Ajaj, még viccnek is rossz, de látom továbbra is égeti a románok tenyerét a lopott holmi.
Ezzel együtt remélem, nem ugyanolyan magas az IQ-ja a mostani vezérünknek, mint a kormányzó úrnak volt, akinek Hitler lengette be az elcsatolt országrészek visszaadását, és elhitte? Amiatt azért aggódom, hogy Trump engedélyét tartja fontosnak ehhez, ugyanakkor meg a határtalan függetlenség lehetőségéről szónokol. Valahogy a kettő nem fér össze!
A többit meg már ismerjük, bár ahogy látom, sokaknak hiányosak erről és a következményekről az ismereteik!
h2so444
@szocdem: Idióta vagy kisfiam. Ezt a baromságot szajkózza a komcsi média vagy 40 éve. Ugyan miért is tenné tönkre? A sok nyersanyaglelőhellyel? a hatalmas új piaccal? az idegenforgalmi vonzerejével? a lelki megnyugvással amit a magyar népnek okozna ha a magyarok magyarként élhetnének nem pedig román üldözöttként? Néha gondolkodni is kellene nem csak szajkózni . A németek azért költöttek annyi pénzt (amit meg sem éreztek)mert óriási különbség volt a két állam gazdasága között. Ez itt nem igaz sőt lassan Erdély gazdagabb lesz mint az anyaföld ha orbán még tovább rabol.
h2so444
@gulyasgyula: Szintiszta hazugság kedves gulyásgyula bácsi. Surányi egy grammot sem adott el senkinek. A csurkapistabácsi hazugsága az egész.Surányi "mindössze " annyit tett, hogy stabilizálta az antalljózsibácsi által szétbarmolt országot amihez addig fingja sem volt senkinek.
Nemzetközi csodálatra. Szokás szerint kiátkozták érte, majd jött matolcsy és itt tartunk.
h2so444
@Szókrakész: Ja , ja kedves nyilas barátom, a nácik bezzeg mennyire szivesen emlékeznek arra hogyan irtottak ki 6 milla nőt gyereket öreget! És te emlékszel még a munkásőr egyenruhádra? vagy az apád, nagyapád nyilaskeresztes karszalagjára? Mert ennyit nézek ki belőled.
szocdem
@h2so444: Komcsi médiát olvasol?? Hol?? (Nem hazudsz Te egy kicsit??)

És erre a nem létező médiára hivatkozol??

Nahát! És én vagyok az idióta? Biztos??
nyanya001
Trump meg vissza adja Amerikát az indiánoknak !
jancsipapa
@dodóka: Ha el(vissza)vennék tőlük Erdélyt ,meg a többi elrabolt területet - Patrium ,Bukovina,Moldova,Bánság ,- igencsak meggyengülnének .Mert akkor nemcsak Erdély lenne soron . Mindenki követelné a sajátját. Nemigen akarnának háborúzni .@h2so444: Gazdáságilag meg ez a helyzet ,amit írtál .Erdély csak hozzáadna a közöshöz ,nem is keveset ...
Szókrakész
@h2so444: "Mert ennyit nézek ki belőled."

Miért én vagyok a hibás, hogy korlátolt, sötét vagy?
Bár jótól kérdem.
Még a kérdést se érted.
gulyasgyula
@h2so444:.. Én az Internetről vettem az adatokat , nem tudom miért ne higyjem el ..Ez nem mai hír ezt már 10-ével ez előtt is halottam ..Ezen az alapon egy hírt se szabad elfogadni ...De ha nem így van ""más után hazudok ""..
Papuska1
A lelkiismeretfurdalás és az Erdély bekebelezésekor a nemzetiségeknek tett ígéret semmibevétele utáni rossz érzések hozzák elő ezt a Románokból. Tudják, hogy nem tartottak be semmit abból, amit vállaltak, és folyamatosan üldözik az Erdélyben élő nemzetiségeket, a Szászokat már "eladták" a németeknek, vagy beolvasztották, a magyarok is meg-meg gyengülnek a székelyek bezzeg keményen kitartanak, akár az utolsó vérig magyarságuk mellett.Már Ceaușescu is félt a magyaroktól! Tudják, hogy súlyos bűnöket követnek el ellenük. Ráadásul a valódi Erdélyi románok is mások, mint az ország más részein élők, és tőlük is többet vesznek el, mint ami megilleti őket. Őket is becsapták. Teljesen jogos tehát, hogy rémálmaik legyenek, bár ezek a rémálmok inkább saját lelkiismeretükből, mint a valóságból erednek! Egyébként Erdély nagyon gazdag lehetne, akár önállóan, akár hozzánk tartozóan, sokkal gazdagabb, mint most, de ez nagyon távoli álom nekünk is, nekik is!
prime777
@h2so444: Szia!

Nem akarlak elkeseríteni de tényleg ő adta el.
És ezt ő saját maga mondja el az M1 műsorában.
Sőt,azt is elmondja ,hogy ugyanígy tenne megint ha lenne rá mód.
De,hogy lásd is,hogy nem csak hazudozok!

nava.hu/id/2234364/

A 15.percre tekerj,onnantól jön Surányi György!
prime777
@gulyasgyula: Ebben igazad van,ne aggódj!
nava.hu/id/2234364/

15.perctől nézd!
Viszont abban igaza van h2so444-nek ,hogy ez kellett a stabilizáláshoz ,mivel Antall és kormánya nem nagyon értett semmihez a politika ,és a gazdaság terén.
gulyasgyula
@prime777: ..Kedves fiatal barátaim !! Ezt a korszakot vállalkozóként átéltem , adó adóhátán ..Közben a MDF, és a kormány körüli rokonokat , barátokat speciális szerződéssel neveztek ki állami cégek élére , akik fél év -egy év mulva hatalmas végkielégítésekkel elküldtek ..Jött a következő rokon -barát ..Az ÁPV RT közben fillérekért adta el az állami vagyont a többi vélhetően zsebbe ment ..És ezt mind az adófizető emberekkel , kis vállalkozásokkal fizetették meg ..
gulyasgyula
@prime777: ..Ami az egészben érdekes hogy erről pont RÁKAI PHILIP készít filmet ...Vajon mennyit kapott érte .??
prime777
@gulyasgyula: "Kedves fiatal barátaim !! Ezt a korszakot vállalkozóként átéltem , adó adóhátán ..Közben a MDF, és a kormány körüli rokonokat , barátokat speciális szerződéssel neveztek ki állami cégek élére , akik fél év -egy év mulva hatalmas végkielégítésekkel elküldtek ..Jött a következő rokon -barát ..Az ÁPV RT közben fillérekért adta el az állami vagyont a többi vélhetően zsebbe ment ..És ezt mind az adófizető emberekkel , kis vállalkozásokkal fizetették meg .. "

Igen,elkezdődött a kapitalizmus ,és jó pár dolgot elhordtak fillérekért ahogyan mondtad.
Az,hogy ma szinte utolsók vagyunk mindenben Európában az köszönhető az elmúlt 26 év politikai elitjének.
Ma egyébként ugyanúgy megy minden mint anno.
Barátok,haverok,rokonok vannak minden zsíros kis állásban.
A lopás mértéke viszont soha nem látott mértékbe emelkedett.
Mi lesz ebből az országból nem tudom,de ,hogy jó dolog nem fog kisülni ebből az egészből az biztos.
Még egy 5 év,s akkor az oroszok szintjén leszünk.:/
gulyasgyula
@prime777: ...Igazad van ..Sajnos valahogy én is így látom..Az olimpia rendezés lesz a KOPORSÓ SZÖG ...
lópicigáspár
Ezzazzz fijjjug! Toborozzunk hadsereget cigányokból és rohanjuk le Romániát! Ha nyerünk, újra miénk Erdély, ha bukjuk, megszabadultunk a cigányoktól!! :))))
kissé felnőttem
Nem tudom de a történelem ismeretek kissé bice bócák, avagy sántitanak.utána kéne olvasni aztán vitát vitára halmozni a semmiről.Erdély mivel perszonál unióra lépett onéjt már vitatható 1848-49 tetszik nem tetszik ja kivel hát a szabadságharcot folytató magyarokkal.Innen más a jogi lehetőség. Trianont kritizálni lehet de csakis ismeretek teljes igényével, ( nem részletekket) Ezt a kérdést már nacionalista célra felhasználta a német is hogy hadba vigye az országot de magyar segédlettel , igérve hetet havat elveszett országot.
amig ma és tegnap hazaárulóztak az olimpia miatt addig engedtessék meg REÁLISAN beállitani az okot okozatot. összegzésként a magyar politikusi hozzáállást 1900- 1920 - ig vagy racionálisabban ki meddig kéri 1939-ig ? 1945-ig? 1956-ig Vagy a mai napig hát lenne mit gondolkodni. Kendőzve egyszerübb, kendőzetlenűl már kinossabb akár délvidék akár felvidék akár csonka országban.Akár iparilag, közlekedésügyileg akár területileg nézzük sokat tul sokat magunknak köszönhetünk avagy a multunk számtalan vezetőinek ? Persze utólag könnyebb dolgokat megitélni mint ott és akkor.
Aki viszont realista az az autónomiát elfogadhatja. Azt hogy a két vezir valamit visszaad el lehet felejteni csak hatalmi villongás szóbeszéde.Szép volt jó volt elmult akár az idő. Határok lehulltak élni kéne a lehetőséggel nem egymást hergelni pártállások reményében ,békében ! megértéssel! Persze egymás hülyitése az sulyponti kérdés már akit lehet.
kukac50
Már régen vissza van csatolva! A Magyar kormány nem tud mit kezdeni a lehetőséggel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.