Későn akart kiszállni az ausztriai Stuhleck (Semmering) síterepen a síliftből egy magyar pár hétfőn délelőtt, a férfi a biztonsági hálóba, a nő viszont a lift nyomvonala alatt 7 méterrel közlekedő autóra zuhant – olvasható a Sielok.hu cikkében.

Síliftből zuhant autóra egy magyar nő Ausztriában

Fotó: pixabay.com

A pár ugyanis egy állomásra érve nem szállt ki a rendelkezésükre álló idő alatt, ezt akkor próbálták megtenni – a biztonsági korlát felemelésével –, amikor a sílift már elhagyta a megállót, és ismét nagyobb sebességgel kezdett közlekedni. (A modernebb síliftek kétsebességesek: az állomások közt egy drótkötél gyorsan viszi a lifteket, de az állomások előtt egy másik drótkötélre kerülnek át, amely sokkal lassabban működik. Ez garantálja a ki- és beszállásra az elegendő időt.)

Mire a kezelő megállította a felvonót, a 39 éves férfi a biztonsági hálóba, míg a nő közel hét métert zuhanva a lift nyomvonala alatt közlekedő autó szélvédőjére esett.

A nő bukósisakot viselt, így nem vesztette el az eszméletét. A sérültet csonttöréssel szállították a közeli kórházba, ahol megműtötték.

Az autó sofőrje a szélvédő szilánkjaitól kisebb sérüléseket szenvedett a karján és a kezén – olvasható a cikkben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na az ilyen féleszűek ugranak ki a vonatból is, ha elfelejtenek leszállni az állomáson.
wagabund
@nezelodo: egyetértek..vajon mijalófasszal voltak elfoglalva, hogy ami másoknak könnyedén sikerül, addig ők elbambulnak?
két szerencsétlen...

A baj az, hogy most a rendőrség vizsgálja az esetet, finoman meghurcolva a felvonó üzemeltetőjét...sőt, ez a két szerencsétlen még fájadalomdíjat is követel...mert ahhoz van eszük...máshoz nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.