Borzalmas "módszerrel" igyekeznek átcsúszni az öngyilkos merényletre készülő nők a biztonsági ellenőrzéseken, figyelmeztettek a nigériai hatóságok. Újabban csecsemőket visznek magukkal, hiszen a rendvédelmi szervek nem feltételezik, hogy a gyermekes anyák merényletre készülnének – írja az Origo.

Csecsemőket használnak az öngyilkos merénylők

Ez történt a január 13-ai Madagali városában végrehajtott merénylet során is, amikor két nő robbantotta fel a testére szerelt bombát. Velük együtt halt meg a két csecsemő, valamint négy másik ember.

A támadások végrehajtásával a Boko Haramot gyanúsítják, ez a dzsihádista szervezet ugyanis előszeretettel használ nőket és fiatal lányokat öngyilkos merénylőként. Decemberben két nő legalább 45 embert ölt meg egy zsúfolt piacon, egy évvel korábban 25-en vesztették életüket hasonló támadásban.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@lópicigáspár: most mit nem értesz? Tényleg magyarázzam el?
elnyomott
@lópicigáspár: - no, azt írod, nem gondolod, hogy a saját gyerekét "használta" volna, mert akkor nem sajnálod. Ha a másét, akkor igen?
És ha a saját "gyerekét" használja, akkor már semmilyen neveltetést nem kap szegény. Míg ha a másét, akkor a saját gyerekének még lehet példakép.
lópicigáspár
@elnyomott: Atya ég! komoly szövegértelmezési problémáid vannak! A sajnál szó egyetlen formája sincs a hozzászólásomban, Te meg ezen lovagolsz! A megérdemli a sorsát, nem egyenlő a sajnálattal és abszolút nem egyenlő a rendben vannal! Nem értek egyet az öngyilkosság semmilyen formájával, főleg ha azzal mást is veszélyeztet, még kevésbé. Ne forgasd ki a szavaim, ha nem érted mit írok!
elnyomott
@lópicigáspár: - a megérdemli a sorsát fogalmilag azt jelenti, hogy nem sajnálod. Az ellenkezője meg azt, hogy igen.
Nem az én szövegértelmezésemmel van baj, hanem a te fogalmazásoddal. De látom, ezzel nem törődsz, önkritikád a nullával egyenlő, csak mást okolsz.
Vitakultúrád nulla. Ennyi.
lópicigáspár
@elnyomott: Te beszélsz vitakultúráról? "önkritikád a nullával egyenlő" Ezt bizony felénk sértésnek hívják és én nem sértegettelek, kérlek Te sem tedd, mert könnyen kihozhatod belőlem a "vitakultúrát"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.