Összeomolhat az euró 18 hónapon belül értékesés miatt – állította Ted Malloch, az USA Európai Unióhoz rendelt nagyköveti posztjának várományosa a BBC-nek.

A Henley Business School professzora azt mondta, shortolná az eurót még az értékesés előtt, és azt is kijelentette, hogy Nagy-Britanniának bele kellene egyeznie egy USA-val kötött szabadkereskedelmi egyezménybe, amely mindkét országnak kölcsönösen előnyös lenne. Ezt 90 napon belül kellene megkötniük. A lépés az USA-nak is jól jönne.

Miután Nagy-Britannia kikerül az egységes piacról és a közös vámunióból, megkerülheti a brüsszeli bürokratákat egy szabadkereskedelmi egyezmény létrehozása érdekében.

Malloch hozzátette, bármilyen, az Európai Unió felől a britek és amerikaiak tárgyalását blokkoló intézkedés ugyanolyan abszurd lenne, mintha egy férj akarná megtiltani a feleségének, hogy viszonyba keveredjen.

A professzor szerint ha a megfelelő embereket a megfelelő szobába küldik a megfelelő adatokkal és energiával – és Trump biztosan nagy energiával bír –, akkor elintéződhetnek a dolgok. 

Ha így intézik a tárgyalásokat, akkor nem kerül évekbe az egyezmény beindítása – magyarázta a professzor és hozzátette: a történelemben a legnagyobb egyesülési és felvásárlási üzleteket 90 nap alatt ütötték nyélbe.

Theresa May brit miniszterelnök lesz az első, aki a hivatalba lépett Donald Trumphoz érkezik Washingtonba január végén. 

Kereskedelmi szakértők szerint a 90 nap alatt egy üzlet letárgyalása lehetetlen vállalkozás, a részletes tárgyalásokhoz ennél több idő szükséges. Továbbá Nagy-Britannia még nem önálló szereplő a világkereskedelmi szervezetben.

Malloch szerint a britek jóval többet nyernének a szabadkereskedelmi egyezménnyel az EU többi részénél, és a hollandiai, franciaországi és németországi választások alapvető változásokhoz vezethetnének az EU-ban.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Teljesen mindegy, hogy demokrata vagy konzervatív USA vezetés van.

Soros is az EU halálát jósolja.
Ezek is temetik.
Mindkettő a TTIP-re utazott.
Itt látszik meg, hogy egy Deep State irányít.
Ezek mind csak bábok.
human
@Szókrakész: Azt elfelejtetted leírni hogy kik miatt romolhat az euro! Azok miatt akik bomlasztják az EU-t. Azok miatt akik nemzetállamot vízionálnak közösség helyett.
Szókrakész
@Szókrakész: Azokat pedig a bankok irányítják.

Te még mindig azt hiszed, hogy az MNB az magyar és hogy nemzeti?
És az olaszok fogják bedönteni, nem mi. Pedig ők aztán rendesen EU seggnyalók. És eurózónások a javából.
Mi nem is vagyunk az euró zónában.

Miről hablatyolsz?!?!?!
Szókrakész
@Szókrakész: Human!

Ez neked ment volna!
Peller Anikó
A helyzet az, hogy a májuska gonosztevő elszakadási mániáját az Eu-nak nem támogatnia kellene, amint ezt a féleszű megkent teszi hanem segíteni a bennmaradást.

Mert az angliusok természetes szövetségese az ámerika és várható is volt ez a forgatókönyv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.