Trump lányának honlapja egy olyan orosz alkalmazást reklámoz, ami akkor is követi az embert, ha nem is fut – olvasható a Buzzfeed cikkében.

Trump lánya orosz alkalmazást reklámoz, mely követi az embert

Ivanka Trump apja, Donald Trump beiktatásán

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Az Ivanka Trump divattal és stílussal foglalkozó honlapján feltűnő applikációt egy orosz cég készítette, mely az orosz állami céghez is köthető személyes kapcsolatokon keresztül. A hír a Twitteren elég jól fut, többen eléggé megdöbbentek, hogy az amerikai elnök lánya egy orosz kémprogramot reklámoz – ezzel is erősítve azt a szóbeszédet, hogy apja és az orosz kormány igen jó barátságban van.

Az appot megalkotó Alex Gervash szerint programjában nincs semmilyen rosszindulatú kód, ugyanúgy GPS-t használ, mint a többi alkalmazás. 

Mióta Trump honlapja reklámozza az orosz alkalmazást, annak letöltése megháromszorozódott – adta hírül az orosz állami média, a Russia Today. 

Gervash a Buzzfeednek egy emailben azt írta, nagyon büszke arra, hogy így fut az alkalmazásuk, amit eredetileg arra találtak ki, hogy a repülőn az ideges utasokat megnyugtassák.

A cikk szerint ugyanakkor nem lehet tudni, hogy ki is rakta ki Ivanka Trump oldalára és Twitterére az alkalmazás reklámját, mert a honlap fenntartói nem válaszoltak a megkeresésükre.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hari
A követéses alkalmazást már Rákosi feltalálta, csak elfelejtette levédetni.
Hari
Amúgy éljen a megbonthatatlan szovjet-magyar, bocs orosz-amerikai barátság. Mindjár kitörülnék a világ béke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.