Felfüggesztette az amerikai bíróság Donald Trump új amerikai elnök azon rendeletét, mely korlátozza a beutazást az Egyesült Államokba – olvasható a BBC cikkében.

A rendelet a szíriai menekültek befogadását határozatlan időre felfüggesztette,  további muszlim országokból (Irán, Irak, Szudán, Líbia, Szomália, Jemen) érkező menekültekét pedig 90 napra függesztette fel. A rendelet kihirdetését követően botrányos jelenet játszódtak le a világ különböző repterein, sokakat érvényes vízumuk ellenére sem engedtek felszállni a repülőkre. Irán válaszul az amerikaiak kitiltását jelentette be,  a Google pedig hazahívta alkalmazottjait. Trump közben megejtette első hivatalos telefonbeszélgetését is Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével – olvasható korábbi cikkünkben

Az Amerikai Egyesült Államok repterein körülbelül 100-200 ember akadt el a tranzitzónában a belépést korlátozó rendelet miatt. Az ideiglenes felfüggesztés értelmében azok a vízummal rendelkező menekültek, akik a rendelet kihirdetésekor már úton voltak, azok nem utasíthatók ki a repterekről. Viszont az USA területére sem léphetnek, egyelőre nem hagyhatják el a reptereket, amíg a bíróság el nem dönti, jogszerű volt-e egyáltalán az elnöki rendelet.

Az ACLU, az Amerikai Polgári Szabadságjogok Szövetsége ugyanis a bíróságon az elnöki rendelet jogszerűségét vitatta.

A repterek előtt több ezren tüntettek Trump és az elnöki rendelet ellen, az USA több városában a nemzetközi reptereken helyi bírók döntései alapján engedtek be az országba olyanokat, akiket egyébként az elnöki rendelet értelmében ki kellett volna tiltaniuk. Így például Bostonban két, a massachusettsi egyetemen tanító iráni professzornak engedélyezték a belépést.

Kanada befogadja a kitiltottakat

Kanada vezetője, Justin Trudeau frappánsan reagált Trump elnöki rendeletére. A miniszterelnök Facebook-oldalán szombaton megjelent kép alatt az olvasható, hogy Kanada mindenkit szívesen lát és befogad, akit érint az USA elnökének rendelete, bármilyen hitű is legyen. 

A sokféleség az erősségünk

- olvasható a képaláírásban.

Még a taxisok is Trump ellen tüntettek

Szombat este a New York-i taxisok is Trump ellen tüntettek azzal, hogy nem vettek föl utasokat a John Fitzgerald Kennedy reptéren – olvasható a Buzzfeed cikkében. A taxisok szövetsége – ahol sok muszlim és bevándorló munkaerő is dolgozik – az Ubert és más személyszállító cégeket is felkért a csatlakozásra, de az Uber rárepült a kínálkozó piaci résre.

A twitterezők szerint az Uber ezzel kvázi sztrájktörést követett el, emiatt egyre többen törölték az Uber-fiókjukat. Ahogy az egyik twitterező fogalmazott, ott kell ütni a társaságot, ahol a legjobban fáj nekik: a pénztárcájukon. 

Az Uber szerint ezzel nem sértették meg a sztrájkot.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ott a pofonokat gyorsabban osztogatják, mint kis hazánkban. Nem fog addig virgonckodni, mint a nemzetmegvezetőnk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pergető
A globalista, önmaga létét is tagadó háttérhatalom beindult, nehogy a választók kezébe kerüljön vissza a hatalom!
simmering73
Ott a pofonokat gyorsabban osztogatják, mint kis hazánkban. Nem fog addig virgonckodni, mint a nemzetmegvezetőnk.
nyanya001
@simmering73: Viszont éppen olyan eszelős.
Jozefina
Az "urat" kéne felfüggeszteni, de jó magasra!!!
teuton
@Pergető: Hatterhatalom csak az idiotak szerint letezik... Ezt magyarul demokracianak hivjak!!!
elnyomott
Majd lecseréli a bíróságot, meg minden fontos pozíciót. Ismerjük már a forgatókönyvet. :-(
quadrocopter
Az illiberális elmehibbantnak is érkeztek vissza a kokik és sallerek Strasbourgból, de a hazai bíróságoktól is!
Milyen gyorsan egymásra találtak a pszichésen sérültek!
quadrocopter
Elgondolkodtató, hogy egy ugyanilyen helyzetben, az Ab meg merné-e tenni, hogy a hibbant ötleteit lenullázza!
Ugye, ahol működik a független bírói/alkotmánybírói rendszer, ott van fosnivalója még az elnoknek is!
papa.49
A trampli tiplizett egyet, de lesz még folytatása is...
A cikk alatt a másik hír ,,mentálisan beteg,, szerintem meg csak szimplán hülye, oszt. jónapot!!!
cs.n.
Ha jól értelmezem, nem az egészet, hanem a deportálását azoknak, akik addigra már az USA repterein voltak. A beutazási tilalmat nem oldották fel a hét országból.
Edmond Dantes
Amerikában azért egy felvuvalkodott hólyag nem tehet meg mindent,mint egy középeurópai ország falusi budija mellett felnőtt miniszterelnöke.Ott a Legfelső Bíróság a magyar Alkotmánybíróságnak felel meg,feljelentés,felkérés nélkül is védik az USA alkotmányát,s gondolkodás nélkül elküldik az elnököt is a búsba.Ott van még továbbá a kongresszus,a szenátus valamint a saját pártja,ahol nem fideszes seggnyalók nyomkodnak gombokat.Én Orbán helyében nem örömködnék,lehet,hogy a Trump elleni felháborodás vihara elsodorja őt is.Meg fog döbbenni,mert a trumpi és orbáni elmebajt hamarosan elmebajnak fogják nevezni.
Desischado
@Edmond Dantes: Igazad van, és a próféta szóljon belőled! Amerikában még azért van igazságszolgátatás, és nem lehet mindenkit megkenni. Remélem, trump-nek lesz még ilyen pofáraesésben része!
Hofipisti
@elnyomott: Azééé ott az nem így szokás! Ott (még) élnek a fékek és ellensúlyok!
kopacsijanos
@Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes: @Edmond Dantes:
SystemError
Remélem még sok ilyen lesz... Ha ez a paraszt állandóan paraszt és túl is tolja, akkor sorra fogja a fal adni a másikat. Ez viszont visszakézből pofon lesz a sok putyin, trump imádó baromnak is, vagyis tenyeres-talpas tahó és az kegyencei is beszopják. Trump egy elefánt a porcelánboltban és akkor arról még szó sem esett, hogy mennyire idióta, hülye pojáca is. Amerika nem teheti ezt meg. A demokrácia ezt dobta, de öngyilkos egy nemzet sem lesz. Trump az amerikjaiak gillette pengéje...:)
Manhattan
@kopacsijanos: Ott fentebb a " szivessen" az csak szívesen!
wpym
,,...a vízummal rendelkező menekültek,...''

Nicsak, nicsak! Ezek szerint csak Europaban nem rendelkeznek papirokkal? Hmm...
quadrocopter
@justhpeter: Ne hidd, Trumpli megválasztása után maga alá hugyozott örömében, csak közbejött most az igazság pillanata, mert ott a főbíróság nem bólogatójános! A hazai hibbant csak a bészubólütő nyelvén ért, meg ha kajakra kirúgják alóla a bársonyszéket!
papa.49
@quadrocopter: Bár már látnám)))))))))))
teuton
@wpym: Talan a hivatalos szöveget kellene olvasnod es nem minden szar ferditest elhinni... Egyebkent ha olvasni tudnal mas nyelven is, akkor azt is tudnad, hogy az USA evente 50ezres menekültkontingenst fogad be, tovabba 50ezer zöldkartyas betelepülöt... Aztan azt is olvashattad volna, hogy az elnöki rendeletet nehany oran belül eltörölte egy birosag mint alkotmanyellenest es a vizummal rendelkezök mar bent vannak... Ott ugyanis nem lehet hasraütve visszamenölegesen alkotmanyt serteni...
Pergető
@teuton: Nem kéne külföldről osztanod az észt a magyaroknak! Már csak azért sem, mert abból a kevésből nem marad neked majd!
A nyilvánvaló tagadása pedig ennek a hatalmi struktúrának a lételeme!
Manhattan
"Eddig 3 bíró, 16 állam főügyésze, több polgármester (köztük New York) és megannyi helyi rendőrfőnök tagadta meg a bevándorlási/deportálási parancs végrehajtását. Most éppen Los Angeles rendőrkapitánya, aki azt mondja, hogy ha akarná se tudná végrehajtani 500 ezer ember kipaterolását anélkül, hogy ne provokálna tömeglázadást.
Jó lenne ezt a dolgot mielőbb kiegyenesíteni, mielőtt rosszra fordul."
teuton
@Pergető: Talan neked kellene megtanulnod olvasni, mielött mocskolodasra nyitod a szad. Mert az eszt te nem tudod osztani (ami nincs, az nem oszthato!), de szemelyeskedö sertegetesek helyett inkabb a temahoz szolj! Ja, azt nem tudsz... Trump rendeletet nehany oran belül eltörölte egy birosag mint alkotmanyellenest, a feltartoztatott szemelyek belephettek az orszagba es eddig 1 szemelyt sem utasitottak ki... Persze tenyekkel te nem tudsz szolgalni, mert azert nem fizetnek trolloknak...
eugen4402
Az USA nagy állam, sőt nagyhatalom. Kb. 320 millió embert nem lehet "hirtelen felindultságból" kormányozni. Az Elnök létérdeke, hogy igényelje a fékeket és ellensúlyokat... Kis ország kis törzsfőnökei is megtanulják előbb-utóbb (későn).
Pergető
@teuton: Mielőtt személyeskedsz, talán gondolkodj! Miért is osztod itt az észt a magyaroknak külföldről? Fogalmad nincs mi itt a helyzet és nem kellenek kibicek akik, segítenek a honi ellenzéknek a törvényesen megválasztott kormányunkat gyalázni, rágalmazni!
Trump majd másképp oldja meg a muszlimok kipenderítését, ne legyenek kétségeid! Tény, hogy ez ügyben mát több jel is mutatja az elszántságát!
Téged pedig mint Soros ügynököt megillet a gázsi a trollkodásért, épp ezért is vádaskodsz, mert lelepleződtél!
kiscsillag66
Nálunk is kellene ilyen lázadás-sorozat, de nemcsak pár embertől. Ott valószínű, nem fog hat évig uralkodni ez az ember!
wpym
Remelem a vilag minden tajarol kihajitjak az illegalis bevandorlokat. Trumprol kellene peldat venni Europanak.
teuton
@Pergető: Primitivkem! Mielött levakarod 5 ft-ert az eled tolt troll-hsz, azert jo lenne, ha a tükörbe neznel! Mar ami a szemelyekedö mocskolodast es külföldröl valo belepofazast illeti... Mi közöd neked amerikahoz? Inkabb azon tördd a fejed, hogy a Trump altal minden NATO-tagtol megkövetelt 2% GDP hadikiadast vajon ki fogja fizetni? Biztosan nem Orbanod, hanem TE! Es mar elhatarozott dolog...
Pergető
@teuton: Bájos, mikor egy külföldről trollkodó soros bérenc másokat vádol a saját butaságával!
Nehogy már egy troll vonjon kérdőre? Mit képzelsz trollkám magadról? Elgurult?
teuton
@Pergető: Fömunkaidöben trollkodsz? Jol megfizetik? A temahoz egyebkent nincs mit szolnod? Es miert nem mersz egy valos regisztracioval fent mocskolodni?
Pergető
@teuton: Miért nem valós regisztrációval trollkodsz soros bérenc?
teuton
@Pergető: Analfabeta! Pont ezt irtam EN neked! De megtalaltal fentebb is, csakhogy te bujkalsz itt lent a zavarosban, ezert vagyok kenytelen itt reagalni rad. Egyebkent a temahoz tudsz valami ujabb tenyt mondani, vagy nem kaptal ra utasitast? Nekem viszont vannak ujabb hireim szamodra: Ha Trump tovabb trampelkodik, Kaliforniaban neoszavazast akarnak a különvalasrol inditani, mint a skotok...
Pergető
@teuton: Ejnye! Minden hülyeséget beszopsz, amit a neolib sajtó hazudozik?
Trump a legjobb dolog, ami az USA-val történhetett! Ideje már véget vetni a liberális ámokfutásnak és a saját lakosok jólétével törődni a folyamatos háborúk kirobbantása helyett!
Helyesen látja, hogy a muszlim massza betódulásának megakadályozásával meg lehet a terrorizmust is állítani!
Talán ennyit a tényekről, amelyek téged nem zavarnak, és a trollkodásoddal igyekszel elhazudni őket!
teuton
@Pergető: Analfabeta! Tanul meg olvasni, vagy olvastatsd fel egy irastudo 8 eves gyerekkel az amerikai valasztasok eredmenyet, valamint az alkotmanyt! Az is neolib sajto???
1. Clinton közel 3 millioval több szavazatot kapott, mint Trump.
2.Obama több szavazatot kapott, mint addig barmelyik amerikai elnökjelölt.
3. A haborukat a 2 Bush inditotta (szinten demokratatk).
4. A börszin, felekezet vagy allampolgarsag szerinti különbsegtetel alkotmanyellenes...
Na ennyit a tenyekröl. Tudod hülye gyerekekkel van türelmem öket okitani...
Pergető
@teuton: Többek között ezt az ostobaságot utálom a liberálisokban. Clintonné több szavazatot kapott, igaz vastag csalás is volt benne, de az a választási rendszer, úgy mint a miénk is, nem a számtanórás nyuszifüleknek van, mint te. Ott szabályok vannak. Remélem az USA választási rendszerét nem Orbán manipulálta, bár tőled ez is kitelik!

Ami Obamakit illeti a pc felforgatók propagandája hatásos volt. Csak épp kinyílt a választók szeme, ki is Obamaki!

És ki folytatta? Ki hozta létre és támogatta az ISIS-t? Hát Obamaki!

Nem vallás, bőrszín alapján szelektál Trump, hanem számítható kockázat szerint. Nem ő tehet róla, hogy épp a muszlimok közül kerül ki a terroristák zöme. Ezt pc módon nem hazudja el!
Én unom a hülye gyerekeket, akik csak leégetik magukat és trollkodnak!
teuton
@Pergető: Na most feltetted a koronat az idiotizmusodra! Obama tamogatta az ISIS-t... Nezz mar utana, mit csinalt Bush jr.!!! Ja, es ha valaki sok szavazatot kap az ellenzekböl, az csalas... Bizonyitek? Egyebkent pont Trump mondta, hogy csalas törtent, de bizonyitani nem akarja, mert esetleg megis kiderülne a valosag, ami ra nezve hatranyos lenne... Aztan tudom, hogy nem csak az olvasassal, hanem a szamokkal is bajban vagy... 2001 ota 19 merenyletböl az USA-ban 14-et NEM muszlimok követtek el! Mert a mecsetekben törtenö meszarlasokrol nacik altal ugye nem hallottal, mint most Kanadaban, elötte meg az USA-ban törtent? Nincs ertelme ilyen idiotaval szoparbajozni, akinek nem csak a tenyismerete, hanem az intelligenciaja is hanyzik hozza. Okos enged...
hetöndöe
@Pergető: Ez a "Sorosbérenc" című nyilas duma annyira bájos és oly ostoba,főleg annak fényében,hogy veled együtt 5 éve az ország 80 %-a azt sem tudta,ki is az a Soros György.Mostanság a fényes tekintetű felcsúti kancigány kiadta a parancsot,hogy ki is a "valódi ellenség",a sok birka kórusban bégeti Soros nevét.Ezelőtt pár éve csúti ugyanúgy utálta a ruszkikat,mint most Amerikát de valami csoda folytán hirtelen megszerette őket és vele együtt a nyája is.A volt KGB-s Putyinból is pillanatok alatt nemzetközi szupermanust fabrikáltak a birkanyáj hathatós közreműködésével.:-)
Pergető
@hetöndöe: Tetszik, mikor liberálszálasik osztják a nem létező észt!
hetöndöe
@Pergető: Valahogy nem sikerült megcáfolni állításaimat kis fogyatékos illiberátor Kolléga,talán lehetne valami konkrétumot is személyeskedés helyett buzikám?:-)
Pergető
@hetöndöe: Mit cáfoljak meg? Az ingerült butaság vagdalkozásait? Na nem!
hetöndöe
@Pergető: Még egyszer kérdezem,mi a nem igaz az írásomban?Olyan bonyolult ez,vagy csak neked?
Pergető
@hetöndöe: A primitívséggel nem vitatkozom!
hetöndöe
@Pergető: Primitív az te vagy,meg aki a világra hozott büdös majom,ha képtelen vagy ésszerű vitára,akkor ásd el magad a felcsúti kancigány nyáltestvéreddel együtt.Néha próbálj meg gondolkodni,illetve észérvekkel,vagy konkrétumokkal előjönni.Stefka nevezetű fehérjehalmaz is hozzád hasonlóan próbálkozott,oszt leiskolázták rendesen.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.