Az sejthető volt, hogy a kutyák számára is több a zene, mint az emberek által előállított csörömpölés, most azonban kiderült az is, hogy az állatok egyes zenei műfajokra jobban reagálnak, mint a többire.

A Glasgow-i Egyetem és a Skóciai Állatvédelmi Alapítvány (SPCA) közösen végzett kutatása során öt különböző műfajt játszották le a kutyakifutón őrzött ebeknek, miközben stressz-szintjüket, pulzusszámukat és egyéb jellemzőiket figyelték, valamint azt is, mennyire mozognak a zenére – írja a 24.hu.

Az ön kutyája nem csak szereti a zenét, kedvenc műfaja is van

Az eredmény meglepő volt: minden jel arra mutat, hogy kedvenceinknek épp olyan egyedi és összetett a zenei ízlése, mint nekünk. Az azonban általánosságban elmondható, hogy a kutyák jobban rajongtak a laza raggae számokért és a fülbe mászó soft rockért, mint a többi műfajért: Bob Marley és Elton John hallgatása közben jóval nyugodtabbnak mutatkoztak, pozitívabb viselkedési mintákat produkáltak.

Gilly Mendes Ferreira, az SPCA szakembere szerint jelenleg csak a Glasgow-i és Edinburgh-i központjaik kutyakifutóiban képesek zenét lejátszani. Az SPCA azonban azt tervezi, hogy a jövőben minden létesítményükbe telepítenek majd hangszórókat, hogy tovább folytathassák a már megkezdett vizsgálatokat.

A kutyák nem az egyedüli zenekedvelők az állatvilágban, korábban a macskák számára is adtak már ki válogatáslemezt, de még tengerimalacoknak komponált szerzeményekkel is találkozhatunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.