Jelentősen csökkent a januárra eső, halálos kimenetelű alkoholmérgezések száma Oroszországban a korábbi évekhez képest, a mérgezések száma is a felére esett vissza – számol be róla a hvg.

Az év első hónapjában összesen 2218 személyt kellett alkoholmérgezéssel kezelni, szemben a tavalyi 4100 fővel. 2012 és 2016 között minden januárban csaknem 1250 ember vesztette életét, ami jóval több az idei 441 esethez képest.

Küzdenek az oroszok az alkoholizmus ellen: idén januárban már csak 441 fő itta halálra magát

Az orosz fogyasztóvédelem szerint a csökkenés az alkoholizmus ellen 2016 végén érvénybe léptetett kormányzati intézkedések mellett annak köszönhető, hogy  – a belügyi szervek közreműködésével végrehajtott ellenőrzések során – számos pancsolt, rossz minőségű árucikket kivontak a forgalomból. Komoly mennyiségről, félmillió tételről van szó (hogy üvegről vagy kartonról, azt nem részletezi a jelentés).

A szigorításra azért volt szükség, mert tavaly decemberben Irkutszkban 76 ember halt meg szesztartalmú fürdőszer fogyasztásától. A tragédia miatt a kormány decemberben leállította a 25 százaléknál magasabb alkoholtartalmú, nem élelmiszeripari termékek forgalmazását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.