Hatalmas nemzetközi botrány dagadt a héten azt követően, hogy Donald Trump egy rendelettel időszakosan kitiltotta az Egyesült Államokból hét, muszlim többségű ország állampolgárait.

Egyre erősebbek a hangok, amelyek szerint egy ilyen ország méltatlan az olimpiarendezésre. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 őszén dönt a 2024-es nyári olimpia helyszínéről, amelyben már csak három jelentkező van: Párizs, Budapest és Los Angeles. Most úgy tűnik, utóbbi jelölt is kihullhat, így már csak Párizzsal kéne versengenünk a megrendezés jogáért – írja a 444.

Könnyen lehet, hogy Trump miatt kell mégis megrendeznünk az olimpiát

A kaliforniai városban már a 2016-os amerikai választási kampány idején is tartottak attól, hogy Trump megválasztása nem segíti az esélyeiket, és habár az elnök hivatalosan támogatná a Los Angeles-i olimpia ötletét, intézkedései inkább szembe mennek ezekkel.

A NOB olimpiai chartája kifejezetten tilt bármiféle diszkriminációt, a világ egy részének kitiltása pedig másként nehezen értelmezhető. Igaz, a szocsi vagy a pekingi olimpia is megrendezésre került az emberi jogokkal kapcsolatos aggályok mellett, ám a közelmúlt eseményeinek fényében valószínű, hogy sokan bojkottálnák a rendezvényt, vagy épp el sem juthatnának rá.

Tudjuk például, hogy a jelenlegi állás szerint nem léphetne be az Egyesült Államokba Mo Farah, az angolok szomáliai születésű, többszörös olimpiai bajnok hosszútávfutója, de még a riói olimpia menekültatlétái sem.

A nemzetközi sportpolitikában már a hét végén téma volt az amerikai rendeletek összeférhetetlensége Los Angeles olimpiai álmaival. Ezeknek a fejleményeknek örülhetnek a párizsi és a budapesti rendezésben bízók, a két város olimpiaellenes hangjai pedig nagyon nem.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Budapest esélye egyébként nulla!
a nob-nak pénz kell
a pénzt a multi cégek viszik a rendszerbe
ezek döntik el mi hol lesz.
Rióban megszívták, hogy egy nem túl erős gazdasági helyzetű városban tartották. Szerintem elég volt nekik annyi az izgalomból, szervezetlenségből.
Szókrakész
@verőce21: Pedig Brazília messze magasan gazdagabb, mint mi.
Nálunk max ötkarikásostor versenyt rendezhetnének.
verőce21
@Szókrakész: Ja, meg pusztaötöst! :)
egyvandor
A suttyók vezetése alatt álló Mo. méltó?
Tekla
Nem a Tamp miatt, rossz a cím.
Hanem azok miatt, akik nem tartják tiszteletbe , meg hülyének nézi az amerikai választók többségét. Szerintem addigra kidolgozták volna a lehetőséget, meg a kivételeket. De első lépésben a tiltás ésszerű volt.
Tetszik ez az elnök, végre valaki a saját országát jobban tiszteli, mint az eddigi elnökök.
Borsodi
Igazad van ! Bár a mi országunknak lenne az elnöke.nem menekülne annyi fiatal külföldre mint most ,Orbánék miatt. .@Tekla:
Cefi
Könnyen lehet, hogy Trump miatt kell mégis megrendeznünk az olimpiát

Jééé, trumpli fideszes? Nem is tudtam.
kukac50
Ha nem térül meg a befektetett összeg akkor a Fidesz fizesse be a hiányzó részt
ne az adófizetők fizessék!
Ne csináljon Orbán adósságot a Mi unokáinknak sok évre előre!
nemfideszes
@Tekla: 1. Az amerikai választók többsége nem Trumpra szavazott, minek után Clintonra 2 millióval többen szavaztak.
2. Egy igazi államférfi legalább annyira tiszteli mások országát mint a sajátját!
Amúgy:
“Ha indulnék, republikánus lennék. Ők a legsötétebb szavazócsoport az országban. Bármit elhisznek, amit a Fox News ír. Hazudhatnék kedvemre, nekik mindent bevenne a gyomruk. Azt gondolom, fantasztikus eredményt érnék el” Donald Trump 1998.

... vagyis még a saját szavazóit sem tiszteli!

3. "De első lépésben a tiltás ésszerű volt."... akkor is ez lenne a véleményed, ha "első lépésben" a te 5 éves gyerekedet, unokádat vernék bilincsbe, mint lehetséges terroristát?!
Tekla
@nemfideszes: A választást mégis csak Ő nyerte , biztos oka volt, tartsuk tiszteletbe. :)
A saját országát kell előtérbe helyezni, nem az oda élősködni járókét, ez nekem egyértelmű.
Mit keresne a családom Amerikába,akár a gyerekem, akár az unokám, mi Magyarok vagyunk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.