Kétség nem férhet hozzá, hogy az Egyesült Államok és Kína hamarosan, 10 éven belül háborúzni fog a Dél-kínai-tenger szigeteinél.

- jelentette ki Donald Trump főtanácsadója, a Breitbart egykori főszerkesztője, Steve Bannon még kilenc hónappal ezelőtt az alt right oldal egyik rádióműsorában. A felvételre a Guardian bukkant rá.

Trump főtanácsadója: jön az USA-Kína háború

Bannon fontos tagja Trump nemzetbiztonsági tanácsadó testületének is, és állítólag ő az egyik ötletgazdája a hét muszlim többségű országot érintő beutazási tilalomnak is. Műsorában arról is beszélt, hogy Kína mesterséges szigetek elfoglalásával a tenger teljes okkupálásán dolgozik, repülőgép-hordozókat gyárt, rakétákkal fegyverezi fel azokat. Az elmúlt években a tengeri fegyverkezés miatt nőtt a feszültség Kína, Japán, az Egyesült Államok illetve környező országok között.

Trump külügyminisztere, Rex Tillerson három hete ugyanakkor arról beszélt, hogy

Kínát ki kellene tiltani, és el kellene zárni azoktól a szigetektől a Dél-kínai-tengeren, amiket az utóbbi években erődítmények és repterek sorával vett birtokba.

Tillerson szerint Kína illegálisan szállta meg ezeket a szigeteket, és fegyverkezése a Krím-félsziget orosz megszállásához hasonlítható.

Bannon a Breitbarton több adásban is globális kultúrháború kitörését valószínűsítette, szerinte az iszlám és Kína ugyanazért veszélyes:

 mindkét világ terjeszkedik, és terjeszkedni akar tovább, arrogánsak, motiváltak, és szentül hiszik, hogy Nyugaton a keresztény-zsidó identitás visszaszorulóban, hanyatlóban van.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na akkor ezért kell a putyinnak a trump öleb...majd amikor kell akkor putyin is beszáll a háborúba és nyit szépen egy másik frontot.
elnyomott
Nem arról volt szó, hogy nem szólnak bele más országok ügyeibe?
eugen4402
...és mi van, ha kínai ügynökök megismétlik a WTC-tragédiát..?
Az idők megváltoztak. Amerika földjén is történhet akármi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.