Donald Trump amerikai elnök a Twitteren ment neki annak a seattle-i szövetségi bírónak, akinek az ítélete miatt ideiglenes felfüggesztették a beutazást tiltó rendeletét az USA egész területén.

Trump egyebek mellett azt írta, a bíró ítélete – amely elveszi az országtól a bűnüldözés lehetőségét – nevetséges és felül lesz vizsgálva.

Egy másik Twitter-üzenetben arról értekezett, hogy több közel-keleti ország vezetője egyetértett a tilalommal, mert ők tudják, "ha bizonyos embereket beengedünk az országba, ott halál és pusztulás lesz."

Egy harmadik Twitter-üzenetben pedig arról írt, ha egy ország nem mondhatja meg a saját biztonsága érdekében, hogy kik léphetnek ki és be a területére, akkor ott nagy problémák vannak.

(Washington Post)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@verőce21: A demokrácia időigényes, és a jó munkához is idő kell!
Még egy amerikai elnök sem intézkedhet az összes állami apparátus háta mögött.
Egyébként a bíróság nem vonatta vissza az intézkedést, csak elhalasztatta, hogy a végrehajtó szervek megtehessék a szükséges intézkedéseket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@bencemacska: így van, meg fogják oldani. És nem vagyok meggyőződve róla, hogy ennek apropóján (ott) a fél országot ellopják.
Tekla
@bencemacska: A hajókat lőni kéne , gyorsabban oldódna meg a probléma ! Olasz partőrségnek se kéne csáklya, csak töltény.
verőce21
@bencemacska: (16:54) Tehát akkor mégsem arról van szó, hogy "OV javasolta neki, hogy semmibe kell venni a bírósági ítéleteket"! - a butaságokat mellőzd.
Előbb volt Trump rendelete, csak utána jött a Bíróság ítélete!
(és az is csak átmeneti korlátozás.)
bencemacska
@verőce21: Ugye nem vetted szó szerint:"OV javasolta neki, hogy semmibe kell venni a bírósági ítéleteket"?! Oda kellett volna írnom, hogy költői túlzás???
"Előbb volt Trump rendelete, csak utána jött a Bíróság ítélete!
(és az is csak átmeneti korlátozás.) " Ki állította ennek ellenkezőjét?
Eddig ennél sokkal többre értékeltelek!!!
Egy mentséged lehet: sok volt a kannás!
cs.n.
Nevetséges, ahogy óránként hisztizik a twitteren. Azt az "úgynevezett bírót" pedig az úgynevezett USA úgynevezett elnöke nevezte ki. Nem a demokrata Obama, hanem a republikánus Bush.
Pergető
Remélem Trump szétzavarja ezt a köcsög bírót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.