Körvonalazódik, milyen feltételek mellett vállalhatnak munkát az uniós állampolgárok az Egyesült Királyságban a Brexit után – és nagyon úgy tűnik, a magyarok számára is meg vannak számlálva a szabad munkavállalás napjai az országban.

Amber Rudd belügyminiszter elmondta, hogy 2016-ban 82 ezer külföldi érkezett az Egyesült Királyságba azért, hogy ott keressenek maguknak valamilyen állást. A jövőben azonban csak úgy vállalhatnak brit munkát az EU-ból érkezők, ha már a beutazás előtt megszerzik azt, írja az Express.

Bekeményít a Brexit: búcsút mondhatunk a brit munkáknak

A Brexiterek egyik fő érve ugyanis az volt, hogy véget vetnek a bevándorlási hullámnak, amely folyamatosan érkezett az Egyesült Királyságba a szociális juttatások és a jobb fizetések reményében. Az új rendelkezést követően csak azok jöhetnének az országba, akik biztosítani tudják a megélhetésüket, mert a munkaadóknak valóban szükségük van rájuk.

A tervezet kidolgozásánál arra koncentrálunk, mi a legjobb a briteknek és a gazdaságunknak

– mondta a belügyminiszter.

A tervezet elsősorban az alacsonyabb képzettségű munkaerő számára hátrányos, hiszen ezekre a munkakörökre ritkábban tartanak külföldi toborzást, de még a magasan képzett külföldieknek is jóval nehezebb lesz brit állást szerezni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nem csodalkozom: a tuzoltas megtortent, a korhazak feltoltve magyar orvosokkal, apolokkal, az epitoiparban ott vannak a burkolok, festok, epuletacsok, az informatikusaink is arrafele talaltak munkat, szoval a " megtelt" tablat most rakjak ki, ennyi... Azokat, akik mar kint vannak, nem fogjak visszakuldeni, nem bolondultak meg. A magyar meg megtalalja a kiskaput a legszigorubb eloiras alapjan is, hiszen utlevellel mennek ki, nem menekultstatuszba..
F_Viktor
Ezzel majd a magyar kamu munkakozvetitok jarnak majd jol, s eppen a legraszorultabbak, az alacsony kepzettek, akik ez miatt szereny anyagi javakkal rendelkeznek, tomik ki a csalok zsebeit.
cikicakk55
@F_Viktor: Engem is ez aggaszt,a munkaközvetítő irodák árai,sumákolásai. Fiam jövőre végez a szakápolóin.Vagy mentőápolói, vagy sürgősségi ápolói szakra megy a nyári általános ápolói után.Az Ő terve is az volt,hogy megy ki külföldre. Már mikor megtudtam,hogy az Angolok kiléptek az Unióból,sejtettem,hogy ez lesz a vége. rengeteget kérnek ezek a munkaközvetítő irodák. legalább 4-5 évet itthon kell dolgoznia a fiamnak,ahhoz,hogy össze tudjon annyi pénzt gyűjteni,hogy fizetni tudja a lakás bérleti díját,mert azt tudom,hogy minden országban nagyon drága az albérlet.Az első fizuig is meg kell élni valamiből,+ a közvetítő irodák díját is ki kell valamiből előre fizetni.Nem vettünk még ilyen irodát igénybe,de olvastam róluk,hogy 100.000 ft fölötti árak vannak.Ahhoz,hogy kiutazzon dolgozni legalább 6-700.000 ft-ot kell összegyűjtenie. Még jó,hogy az angol nyelvvizsgája meg van és jól is beszél angolul.Így is a magyar ápolói bérek mellett évekbe telik mire elindulhat valamelyik angol nyelvű országba.
F_Viktor
@cikicakk55: Fiadnak nagy elonye mar meglevo nyelvtudas, igy o jo esellyel meg tudja kerulni ezeket a magyar munkaero kozvetito cegeket.
Sok cegnel pl. Skype-on keresztul is interjuztatnak.

Ennek az angol dontesnek az alacsony kepzettseguek isszak meg a levet, ok lesznek roghoz kotve.
Lepényleső
A foglalkoztatás ha nem felelt meg nekik,akkor foglalkoztassák magukat. (Kínát megóvta a fal?)
Desischado
Szerintem is az van, hogy már meg van nekik a kellő ember minden területre, és most már arcoskodhatnak. Sajnos, ennek tényleg az alacsony végzettségűek fogják a levét meginni.
verőce21
@cikicakk55: (16:00) Vagy elviszi itthonról a fiatok a még disznóhízlalásból félretett pénzeteket, hogy eltartsa Londonban a szolgáltató cégeket. Így csinálják ezt több százezren.
Nagyon keveseknek jön be az angliai munka. 20-ból 3-4 embernek, a többi csak nyomorog.

Vagy a másik verzió, hogy Németországba megy, nem Angliába. Ápolói képesítéssel tulajdonképpen bármelyik nyugati országban szívesen fogadják.
Eladott Ország
"De mit jelentene Magyarország számára, ha feltételezzük, hogy el kell jönniük Nagy Britanniából (nem kell, csak tételezzük fel) és nem egy másik országba mennének, hanem hazajönnének Túrórudiföldre. Első ránézésre remek lenne, hiszen a munkaerőhiány egyre aggasztóbb. Második ránézésre azonban halálos veszélyt jelenthetnének az Orbán­kormányra nézve. Ugyanis ezek az emberek elég bátrak voltak ahhoz, hogy egy másik országban éljék az életüket, elég okosak, iskolázottak és jó szakemberek ahhoz, hogy megállják a helyüket abban a másik országban, elég igényesek ahhoz, hogy ne érjék be a napról­napra vegetálás ősi magyar hagyományaival. És – ez nagyon fontos – elég sokáig éltek valódi demokráciában ahhoz, hogy tisztában legyenek a politikusok kötelességeivel, a civilek és a politikusok feladataival, a saját jogaikkal. Ezeknek az embereknek elvárásaik vannak és nem értik – szemben az itt élő és a magyar háromnegyed­ diktatúrába, korrupcióba belefásult honfitársaikkal­, hogy miért is kellene eltűrniük azt, amit az Orbán ­kormány – vagy bármely korrupt, népnyúzó kormány – művel."
keresztapa
Ehhez Joga van Angliának., mi a baj ezzel?
GeoCravker
@karma1: tegnap, 13:43
Mint a régi szép időkben, amikor a jó magyar kiment útlevéllel. 26-27 napot dolgozott, hazajött egy hosszú hétvégére, majd vissza. A két utazás között megvolt a legalább 72 órás megszakítás és nem lépte át a harminc napot :-)
karma1
@Eladott Ország: 06.59-re: Huu, ezt nem lehetett volna jobban megfogalmazni! Tudja ezt a csuti torpe is, azert nem ad nekik szavazati jogot!BAr latod, vannak olyan hsz-elok itt is, akik szerint 20 emberbol csak 3-4-nek sikerult a letelepedes, 16-17 pedig mazochista, es inkabb vallalja a nyomorgast (!!!) Angliaban, minthogy hazajojjon.. Aha,... es ez a "minden 20-bol 3-4 ember" dobja meg evente tobb milliard forinttal a magyar koltsegvetest - mert azt mar nem is merem feltetelezni , hogy az a nyomorgo 16-17 akar egy pennyt is haza birna kuldeni, ugyebar...Allitja ezt a, aki eleteben nem volt meg a faluja hataran tul...
Jol latod, mert nagyon konnyu beleilleszkedni egy hazugsagok nelkuli, valodi demokraciaba, es az az ember, aki egyszer megkostolta azt, hat azt mar nem lehet megegyszer megvezetni semmilyen "szarnyalos" propagandaval...:o))
Eladott Ország
@karma1: Az a magyar aki Angliában csak segélyt kap, vagy az ottani minimálbér körül keres, annak sincs esze ágába visszajönni, hiába üvölti a kormányfelszopó média a 15 százalékos minimálbér- és 25 százalékos szakmunkásbér-emelést.
karma1
@Eladott Ország: Nem lehet csak segelybol elni ott, mert ott forszirozzak a munkabaallast, viszont segitenek is, ott nem azert van a bevandorlasi hivatal, mint Magyarorszafon, hogy legyen egy hivatal, ahol egy mogorva no lepecseteli a munkanelkuli papirodat, es mehetsz haza mindenfajta segitseg nelkul.
Annakidejen az 56-osok voltak ugy, hogy a segelybol meg egy olcso autot is tudtak venni, es megelni a segely osszegebol. Azok kozul eleg sokan nem is mentek el dolgozni, ugyhogy a nagy 68-as disszidalasi hullam mar erre epult, hogy azert kell Amerikaba menni, mert ott dolgozni sem kell, csak felvenni a jo kis munkanelkuli segelyt...
Papuska1
A Brexit valósággá válása jelentős változásokat hozhat Európában. Az, hogy százezres nagyságrendben térnek majd haza, nem saját akaratukból a kisebb probléma. A nagyobb, hogy felborul az egyensúly az Unióban. Németország súlya olyan mértékben nő meg, aminek főként történelmi okokból több tagország nem könnyen fog elviselni. Az Unióban teljesen átalakulnak a hatalmi súlypontok, az országok többsége újból pozicionálja magát, érdekszövetségek jönnek létre, amik egymás ellen fognak fellépni. Az sem jósolható meg, hogy az új pozícióját mennyire és hogy érvényesíti a német politika, a német gazdaság. Reméljük nagyobb kataklizma nélkül megússzuk a dolgokat, de az, ami eddig volt, már nem jön vissza többé, hiába álmodoznak egyedek. Mindenki a maga érdekeit nézi, és fontos, hogy mi hol tudjuk elhelyezni magunkat az új hierarchiában. Az biztos, hogy a demagóg álmokkal le kell számolnia mindenkinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.