Hatályon kívül helyezte vasárnapi rendkívüli ülésén a Sorin Grindeanu vezette román szociálliberális kormány korábbi sürgősségi rendeletét, amellyel a büntető törvénykönyvet (Btk.) és perrendtartást módosította, miután Romániában napok óta százezrek tüntettek a korrupció büntethetőségének enyhítése ellen.

A tüntetők nem távoztak a kormány épülete elől, most már a kabinet távozását követelték.

Folytatódnak a tömegtüntetések Romániában, már a kormány léte a tétA Btk.-módosítás hatálytalanítása ellenére vasárnap késő délutánig csaknem tízezer tüntető gyűlt ismét össze a kormány székháza előtti téren, miután az ellenzéki sajtó a hatodik napja tartó korrupcióellenes megmozdulások legnagyobb demonstrációját harangozta be vasárnapra.

A hírtelevíziók által megszólaltatott tüntetők azt mondták: nem bíznak már a kormányban, annak távozását követelik.

Grindeanu az Antena-3 hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte: nem hajlandó lemondani, pártja nemrég nyert választásokat, a kormányt pedig csak a parlament válthatja le, bizalmatlansági indítvánnyal.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Györe-Juhasz Eva
"Talpra magyar,
Hí a haza ,itt az idő,
most ,vagy soha!
A Magyarok Istenère esküszünk ,esküszünk,
Hogy rabok tovább nem leszünk !"
Nagyon szép ,haza szerető gondolat
Petőfitől,csak az a gond,hogy a románok alkalmazzák ès nem a Magyarok !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
A románok már 89-ben megmutatták, hogy a végtelenségig nem birkák.
Borsodi
@Aki Én: Velünk ellentétben.a mi hátunkon lehet fát is vágni,persze ha van fa.
lópicigáspár
"Grindeanu az Antena-3 hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte: nem hajlandó lemondani, pártja nemrég nyert választásokat, a kormányt pedig csak a parlament válthatja le, bizalmatlansági indítvánnyal."
Ceausescu is csak a nagy nemzetgyűlés előtt akart beszámolni, aztán hogy végezte!
papa.49
@lópicigáspár: Ha nem engednek nem jósolok nagy jövőt a kormánynak...
Nagy Mária
Magunknak kell eldönteni, kit tartunk példának, Putyini Oroszországa vagy a románok!
És azt is érdemeljük, amit választunk.
cikicakk55
Valamiért sosem volt szimpatikus Románia. lehet,hogy a régi beidegződés mikor még piacozni jártak hozzánk és főleg a nem idén barnultak erőszakoskodtak a vevőkkel.Ronda előítélet volt tőlem,mert kiderült,hogy sokkal jobban össze tudnak tartani,mint mi Magyarok. Nem a nép hibája,hiába is mondjátok és írjátok,hogy mi birkák vagyunk. Mi nem vagyunk birkák,hisz mindenki tudja mit kéne tenni,csak éppen nincs egy komoly ellenzék,amelyik országosan kiterjesztené a hálózatát.Budapestre nem tudnak feljutni a szegény emberek,mert még ételre sincs pénzük.A tüntetés meg ott kéne,hogy legyen a parlament előtt.Érdekes,hogy a Fidesz megtudta csinálni,hogy még lengyeleket is hozatott busszal az országba. A mi városunkból is indult annak idején busz fel Pestre. Aki akart ingyen mehetett,jöhetett és a buszok megvárták.Az ellenzék apró darabjaira hullott és nem akarnak összefogni,de pénzt sem akarnak áldozni,hogy a népet összegyűjtsék. Ezért is van a Fidesz biztonságban,mert minél több kis párt alakul,annál stabilabb az Ő 26%-uk Nem tudom a Románok hogy tudták elérni,hogy ilyen kitartóan és ilyen sokan folyamatosan tüntessenek.Pedig náluk nem is akkora a baj,mint nálunk. Magyarországon már 2010-ben megváltoztattak egy csomó törvényt,amit a Magyar nép nem torpedózott meg,így most már törvényes egy csomó lopás,ráadásul a főügyész,akinek függetlennek kéne lenni Fideszes.Jó lenne ha végre felfigyelne az ellenzék,hogy van olyan nép amelyik félre teszi egy kis időre a büszkeségét és összefog a bűnözni készülő párt ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.