Milan Chovanec belügyminiszter vasárnap bejelentette: képviselői indítványt nyújt be a fegyverviselést szabályozó törvények módosítására - írja a Radio Praha.

A módosítások eredményeképpen a jogszerű fegyver-tulajdonosoknak terrorista támadás vagy más, biztonságukat veszélyeztető esetekben módjuk lesz fegyverük használatára.

A miniszter tárgyalt az ügyről a miniszterelnökkel és miniszter-társaival is. Tekintettel a jogalkotási naptár zsúfoltságára, úgy döntött, hogy időnyerés céljából az önálló indítvány útját választja.

Milan Chovanec egy televíziós vitában azt is elmondta, hogy a javaslatot még a mostani parlamenti ülésszak idején, az októberi alsóházi választások előtt be kívánja nyújtani. A miniszter szerint a törvénymódosítás hasznos lehet olyan esetekben, mint a nizzai és berlini teherautós támadások, ahol segíteni tudó fegyveres rendőrök nem voltak a közelben.

A javaslatot néhány politikus már elutasította. Úgy látják, megnyitná az utat a Vadnyugat irányába.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pergető
Itthon is minden nagykorú, büntetlen magyar állampolgár viselhessen fegyvert! Alapjaiban javulna a közbiztonság!
keresztapa
@Pergető: Létrejönne az erkölcsi, jogi, közbiztonság. Megszűnne a védet bűnözés nyílt végrehajtása igazságszolgáltatás közreműködésével, szemhunyásával (rasszista) megnevezése
a bűnelkövetés bűnössége lenne.
human
Ilyen esetekben nem elég a fegyver. Lélekjelenlét is kell. Mi van, ha egy másik civilről vagy civil rendőrről hiszi majd, hogy terrorista? Mi van ha elveszti a fejét és lövöldözni fog a tömegben? Hiába van valakinek fegyvere, ahhoz képzettségi is kell, hogy ne legyen ártatlan áldozat a végén valaki.
Pergető
@human: Szerinted Amerikában képzettebbek az emberek ilyen téren?
silber13
@Pergető: Hülye kérdés, már csak a történelem okán is! Egyébként olvashatnál néh mást is a pártkiadványokon kívül Amúgy a választ neked, mint Münchausen -díjas állítólagos harckocsizónak és munkásőrnek jobban kellene tudni!
human
@human: Nem és pont ezért tartom hülyeségnek a fegyver liberalizációt.
Itt vannak az elrettentő példák. Nézd végig:
youtu.be/0cyh7iq3ceU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.