Egészoldalas hirdetésben kér elnézést a legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank vezérigazgatója a bank múltbeli hibáiért. A hirdetés több német napilap szombati számában is megjelent.

A John Cryan által aláírt hirdetés szövege azzal indul, hogy súlyos hibák történtek, és az igazgató felidézi, hogy kinevezése óta eltelt másfél évben a banknak több milliárd dollárt kellett kifizetnie kártérítésként és peren kívüli egyezségek során. Decemberben egyeztek meg például az amerikai igazságügy-minisztériummal arról, hogy összesen 7,2 milliárd dollárt fizetnek azért, mert nem tisztességes eszközökkel kereskedett 2005 és 2007 között az amerikai jelzálogpiacon, jelentősen hozzájárulva a globális válság kiindulásához.

Cryan szerint ráadásul a korábbi évek döntései nem csak anyagi kárt okozott a banknak, de hírnevüket és hitelességüket is aláásta.

A bank ellen jelenleg is 7000 per és eljárás fut világszerte, a tavaly évet pedig 1,4 milliárd eurós veszteséggel zárták.

Cyran ezt Frankfurtban jelentette be egy sajtótájékoztatón, ahol szóban is elnézést kért az elmúlt időszak hibáiért.

A hirdetésben emellett olyan lépésekért is elnézést kér a vezérigazgató, minthogy világszerte piacokat manipuláltak, vagy hogy részt vettek orosz pénzmosási folyamatokban – írja a Deutsche Welle.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
És most, hogy így meggyónta akkor már minden rendben van?
Tavryni őrnagy
Ez lehet csak a jéghegy csúcsa, meg kell szorozni 10-zel minimum.
Szókrakész
Azi gaz gató előre menekül.
Tehát már tuti, hogy borul a DB.
Már régóta téma.
Most már az "önmegvalósítási" fázisba lépett a dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.