Több mint 13 ezer embert akasztatott fel Bassar Aszad Damaszkusz titkos börtöneiben a polgárháború elmúlt öt évében– írta a Guardian az Amnetsty International (AI) beszámolója alapján.

További foglyok ezrei pedig kínzások és éheztetés áldozatai lettek a Szajdnaja börtönben. Az áldozatokat Damaszkusz külső részein öntötték tömegsírokba. A holttestektől általában hétfőről keddre virradó éjszaka szabadultak meg.

A kivégzettek száma még jóval meghaladhatja az említett számot, mivel 2015 vége óta már nincs információjuk a történtekről azoknak az egykori őröknek, kiszabadult foglyoknak, akik minderről beszámoltak az Amnestynek.

A források között volt 84 őr, egy katonai bíró és 31 fogoly, akik mind a civileket, mind a fegyveres felkelő foglyokat őrző börtönt megjárták.

A beszámolók szerint hetente egy-két alkalommal tartottak gyorsított katonai bírósági pert, amelyeken 20-50 embert ítéltek halálra. Az ítéleteket végrehajtották, majd a holttesteket átszállították egy kórházba, ahol tüdő- és szívelégtelenségként dokumentálták a halál okát – állítja az AI, amely szerint a felakasztottak száma a beszámolók alapján 5-13 ezer között lehet.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a tetű is megérett egy rövid sorozatra!!!
Ha a putyin nem támogatná, már el is érte volna a golyó!!!
qxy
csak halkan, a szocializmusban is nem egy ember tűnt el és voltak erre szakosodott emberek ők voltak a csiribák.".- hopp, és el is tünt" Ma a kutya nem meri meg szagolni őket mert ki tudja???
gulyasgyula
@papa.49: ...Nem szeretnélek megbántani de ha ez igaz , legyen az Ő dolguk ..A LIBIAI beavatkozásnak is isszuk a levét ...Van elég Szír igy is Európába ..Nem ismerjük az ottani szokásokat ..Lehet hogy olyan ártatlanok minta az AJKAI vörösiszap katrasztrófa okozói aminek eldöntéshez 6-év kevés volt most újjabb 2-év kell ..TELE VAN A VILÁG ÁRTATLAN BÜNÖZŐVEL ...De ez csak az én véleményem és nem biztos hogy igazam van ..
qxy
@gulyasgyula: de sajnos igazad van . Mert ahol a pénz, ott az igazság. Ez Magyarországjobbatteljesít szamegorbán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.