Az Igazi Csíki Sör körüli hercehurca újabb szintet lépett, a sört gyártó cég Facebook-oldalán tette közzé, hogy a bírósági ítélet miatt más lesz a nedű eddig megszokott neve – olvasható a 24.hu cikkében.

Az új név – a gyártó szerint csak átmenetileg – mostantól Tiltott Igazi Sör lesz.

Az ügy részleteiről itt, a hétfői tüntetésről pedig itt olvashatnak bővebben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem bánom, legyen Csíki Vesemosó, vagy Népi Hugyozós!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
A Csiki Sör annyira erdélyi és székely,amennyire a székely káposzta.Ez utóbbi Székely József fővárosi,tehát pesti levéltáros nevéhez fűződik,aki a pesti vendéglőssel összekevertette a maradék pörköltet savanyított káposztával,vagy százhetven évvel ezelőtt.Tehát egy katyvasz,de remek katyvasz,pedig sem nem erdélyi,sem nem székely.Ennek ellenére imádom,főleg friss kenyérrel.
A Csiki Sört viszont ténylegesen röhejes katyvasszá silányították azok a nemzetvédő mély magyarok, akik már az ősi erjesztett kancatejhez hasonló szent italként akarják megvédeni a székelyekre törő románoktól.Hogy mekkorákat röhögnek a Heinekennél,az erdélyi bérmunkásokat alkalmazó sörös multinál!!!
Csizmás Kond
@Edmond Dantes: Az, hogy a székely káposztát ki találta ki nem lehet tudni, de az biztos, hogy nem az Józsibá... a sörrel pedig az a helyzet hogy az egy kb.1500 körüli recept után mai körülmények között előállított termék...
A megvédeni pedig nem a sört kell, ugyanis nem a termék minőségével van a baj hanem az nevével amit a nacionalista román rendszer karöltve a hollandzsidó nagytőkével magáénak akar tudni.
Edmond Dantes
@Csizmás Kond: A székely káposzta ügyében ne velem vitázzon,hanem Petőfivel.Én nyilván magának hiszek.
A sör esetében sem a sör minőségéről van szó,hanem arról,hogy a hivatalos Ciuc sör-amelyet a népnyelv csiki sörnek nevezett-konkurenciát kapott egy ügyes vállalkozó személyében,aki kihasználva a nép elnevezését,mintegy ellopta a közkedvelt nevet, Igazi Csiki Sör néven .Még akkor is így van ez,ha ez az egyik szereplő részben magyar.Ez nem nemzeti ügy,hanem egyszerű névbitorlási vita multik között.Akkor lenne számomra tiszta a dolog,ha a Ciuc sört keresztelte volna át a gyártója Csiki Sörnek,ha már a nép így nevezte és szerette.A másik ráadásul odarakta az "igazi"jelzőt is,ami az üzleti világban megfelel a hitelrontásnak.Tehát ez egyszerűen jogi ügy két multi között,nem pedig nemzeti kérdés,hogy kapát,kaszát ragadjunk. Ráadásul Lázár még sört sem hajlandó inni.Azért ne hülyüljünk meg.
Csizmás Kond
@Edmond Dantes: Amúgy nem érdekel, soha nem voltam nagy sörivó, viszont az biztos hogy ezután heineken terméket nem fogok inni...ez az én egyéni tiltakozásom.
Edmond Dantes
@Csizmás Kond: Ha ezt megtudja a tőzsde,zuhanni fogbak a Heineken részvények!!!
Eladott Ország
Javaslom a csiki sör nevének: "Tótumfaktum Lázársör" nevet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.