Kínából bírálták Donald Trump bírók elleni kirohanását.

Meglepő helyről, Kínából kritizálta egy bíró Donald Trump amerikai elnököt, aki Twitteren bírálta a beutazást tiltó rendeletét felfüggesztő bírót – olvasható a The New York Times cikkében.

He Fan kínai bíró szerint Trump azzal, hogy egy bírót kritizált, azzal a független igazságszolgáltatásnak ment neki, és az ilyenek a törvény ellenségeinek számítanak.

Még ha ő is a fegyveres erők parancsnoka és nukleáris hatalom van a kezében, Trump méltósága már megszűnt, és "Ön nem más, mint egy gazember" – fogalmazta meg a bíró blogjában a cikk szerint.

Kínában a bíróságok a kommunista párt irányítása alatt állnak, a legfőbb bíró nemrég nyilvánosan ítélte el a bírói függetlenség eszméjét, mint a nyugati ideológia csapdáját.

Egy amerikai tudós szerint azonban a kínai bírói testület egy része csodálja az amerikai jogrendszert, He bíró rendszeresen fordít nyugati/amerikai jogi könyveket. Susan Finder szerint a kínai testület sokkal jobban figyel az amerikai igazságszolgáltatásra, mint azt az USA-ban hinnék, mivel javítani szeretnék a kínai igazságszolgáltatás presztízsét.

He bíró azzal, hogy megvédte az amerikai bírák függetlenségét, azzal egyúttal a kínai rendszer ellen is kritikát fogalmazott meg – olvasható a cikkben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Olyan fals ez mint a piacon a nike cipö.
not me
Kínából kapott bírálatot trump - kínaiul -, ezért még nem parázik egyelőre trump, mert kínaiul van neki.
trump a saját intézkedéseit sem érti (ezt abból gondolom, mivel nehezményezi, hogy senki nem magyarázza el neki - a saját intézkedései folyamodványát), majd akkor pont a kínait megérti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.