Úgy tűnik, utolérte a bosszú a korábbi orosz ellenzéki politikust, Vlagyimir Kara-Murzát. A férfi múlt hét csütörtök hajnalban arra ébredt, hogy nagyon ver a szíve és nehezen kap levegőt. Felesége, Jevgenyija szerint azóta stabil, de kritikus az állapota, orvosai pedig mesterséges kómában tartják – írja a Guardian.

A férfi ugyanabban a kórházban van, ahova 2015-ben már egyszer bevitték, a gyanú szerint szintén mérgezés által okozott veseelégtelenség miatt, az után azt nyilatkozta, hogy politikai szerepvállalása miatt próbálták megmérgezni. Felesége szerint Kara-Murza most is ugyanazokat a tüneteket produkálta.

Kómában fekszik az orosz ellenzéki, családja szerint megmérgezték

A család mindenesetre vérmintákat küldött Franciaországba és Izraelbe is, hogy ottani laborok segítsenek a méreg azonosításában.

A 35 éves Kara-Murza, aki a sokáig börtönben tartott egykori oligarcha Mihajl Hodorkovszkij alapítványának munkatársa, ma már Amerikban él a családjával. Most csak azért érkezett Oroszországba, hogy részt vegyen egy dokumentumfilm premierjén, amely a 2015-ben lelőtt ellenzéki vezető, Boris Nyemcov életét mutatja be.

Kara-Murza és Nyemcov korábban munkatársak voltak, többek közt a 2014-es Szocsi téli olimpia körüli irtózatos korrupciót leplezték le, és utcai demonstrációkat szerveztek Vlagyimir Putyin ellen.

Mint az közismert, a Kreml előszeretettel mérgezi meg ellenfeleit, így járt 2006-ban a kiugrott kém, Alekszandr Litvinyenkó is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kgb. ezredes megint te vagy a sáros!!!
quadrocopter
@papa.49: A hazai törpe kajmán birodalmában "csak" elütik az ellenzék tagjait, hamarosan rátér ez a f@sz is a méregre!
nezelodo
Ott is gyakran cipelnek a vállukon létrát, akik zavarják a vezér köreit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.