Több mint 50 nagyváros biztosította támogatásáról Párizst a 2024-es olimpiai játékok megrendezésében. Könnyen lehet, hogy népszavazás ide, momentum mozgalom oda, még csak labdában sem rúghatunk a franciákkal szemben.

Csütörtökön tette közzé a párizsi városháza azt a listát, amelyről kiderül: többek közt Athén, Barcelona, Bejrút, Brüsszel, Kiotó, Koppenhága, Lisszabon, Madrid, Sydney és Varsó is Párizs mellett állt ki, méghozzá Denis Coderre, Montreal polgármesterének kezdeményezésére.

Rossz hír az olimpiának: a fél világ Párizst támogatja velünk szemben

Párizs 2024 előtt éppen száz évvel, 1924-ben már volt házigazdája az ötkarikás játékoknak és azóta is több, sikertelen pályázaton vannak túl. Ez is jelzi, a franciák már nagyon akarják történelmük második olimpiáját.

A hét és fél év múlva sorra kerülő ötkarikás eseményre Párizs mellett Budapest és Los Angeles kandidál, a győztest szeptember 13-án, Limában hirdetik ki.

(24.hu)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sega
Szép napot!
Hajrá Párizs!Drukkolok azért,hogy ott legyen az olimpia!
Hellcat
Rossz hír a fidesznek, jó hír nekünk. Csak tudnám akkor mi lesz azzal a pénzzel amit már így jóelőre elosztogatott rá a fidesz a haveroknak.
Edmond Dantes
Az egészben az a megdöbbentő,hogy Orbán is Párizsnak drukkol.Akkor aztán nyugodtan elmondhatja majd szószékről,emelvényről és hordóról ,hogy a külső és belső ellenség megint hátba támadta a magyart.Meg persze Soros,meg Gyurcsány.De itt van ő, a felkelő nap fényességével.Jöhet az újabb kétharmad.
Eladott Ország
"Mari néninek Röjtökmuzsaj-alsón semmi más nem hiányzik a virágzó egzisztenciájához, mint
egy budapesti olimpia. Miért nem akkor szórjuk a pénzt két kézzel olimpiára, amikor a kormány megmutatta, hogy képes és hajlandó tisztességesen viszonyulni a sérült és nem sérült polgáraihoz egyaránt? Ki az a nemzetrontó barom, aki bárhol a világon büntetlenül vergődhetne az olimpiai versenyhelyszínek megközelíthetőség szempontjából ésszerű kialakításán, miközben nincs megoldva az sem, hogy beteg emberekhez lehetőleg elhalálozás előtt kiérjen a mentő, hogy ne fél évet kelljen várni egy életmentő műtétre?"
lampa laz
Ó, hát mégis szép a világ!!
Éljen Párizs!!!
szaboria1
@Hellcat: Ébredj fel ne álmodozz ezek egy fillért sem fognak vissza fizetni.
lusta
Ez szemenszedett hazugság. Így, ilyen hazug hírekkel akarjaák a libsik, bolsik és minden hazaáruló elterelni Budapest óriási fölényét.
Edmond Dantes
Gondolkozzunk logikusan.Ha azt akarják,hogy valami megtérüljön a horribilis költségekből,akkor rendkívül drága belépődíjakat kell megállapítani.(Lásd pld. F1) A budapestiek többségének ez megfizethetetlen,a vidékieknek meg reménytelen lesz a belépődíj utazással együtt.Tehát tv-n keresztül néznék az olimpiát,pont úgy,mintha Párizs rendezné.Akkor miért is jó nekünk az,hogy évtizedekre eladósodnánk? Építsék meg az olimpiától függetlenül is szükséges létesítményeket,azokat használjuk örömmel,majd üljünk le a tv elé drukkolni a magyaroknak Párizsban vagy Los Angelesben.
nyanya001
@Edmond Dantes: Egyszerre fizetünk ezer milliárdokat az Olimpiáért és Paksért – Ez csődbe viszi az országot.
Az olimpia és a paksi bővítés párhuzamosan nem finanszírozható, a két projekt együttes megvalósítása minden bizonnyal az adósságspirál újbóli beindulásával járna. A paksi bővítés finanszírozási igénye éppen 2021-től kezdődően lenne a legmagasabb, évente akár 800 milliárd forinttal, amihez hozzáadódna a célegyenesbe forduló olimpiai beruházások közel 1000 milliárdos költsége.

Mindez csak hitelből oldható meg, és még így is nagy az esély rá, hogy egyéb szükséges fejlesztések elmaradását, kiadások leépítését fogja jelenteni. Vagyis a két beruházás nyomán pontosan oda jutna az ország, ahol a 2008-as hitelválság idején jártunk.
parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/hir/egyszerre-fizetunk-ezer-milliardokat-az-olimpiaert-es-paksert-ez-csodbe-viszi-az-orszagot
namihami
Most mi van Viktor? Hát már a Kaczynski testvérnek se szabad hátatfordítani? Már a polyák cimborák is hátbadöftek? Lassan csak a Putyin marad havernak?
Ludmilla
tegnap egy számomra nagyon elfogadható javaslat hangzott el egy betelefonálósban.Legyen mindig görögországban,az az olimpia hazája,a költségek és a haszon pedig arányosan osztódna,ki lennének használva a létesítmények,nincs rizikó
RonaGyuri
rossz hír??? ez csak egyszerű logikus gondolkodás!

Rossz hír a Fiuknak, mert csak az előkészítés 10milliárdjait tudják lenyúlni, a sok száz milliárd helyett!
Nessy
Hajrá Párizs! teljesen mindegy, hogy a tv Budapestről, vagy Párizsból közvetítí az olimpiát, mert mezei halandó úgysem tudná kifizetni a belépőket. és mennyivel olcsóbb lenne hosszú távon. Orbánék oda is kiutazhatnának reprezentálni állam költségen!
1magyar
@Ludmilla: Egy ilyen épeszű ötlet nem a gazdagodni vágyóknak jutott eszébe az biztos!
wagabund
ezt a hírt felovastam itt a kocsmában...az egyik cimbi, amelyiknek még sikerült felfogni, mit is írnak, nemes egyszerűséggel megállípította: - nabaszki...mindig az erőseb kuty baszik...ezek ezt nem tuggyák?

hát kérem ez a vélemény itt az ivóban...
quadrocopter
Még sosem szurkoltam ennyire a franciáknak, mint most!
A törpe kajmán pénztárnoka hiába vásárolt a femilinek szoba méretű trezorokat!
Edmond Dantes
@quadrocopter: Nem fog az a trezor üresen tátongani.Majd rendeznek akkor Felcsúton falusi szpartakiádot,az is qrva sokba fog kerülni.Nekünk.
quadrocopter
@Edmond Dantes: Lehet, hogy a szlovákiai "Libertate" nevű pénzmosodából odament a lé!
Equus
még pénzt és pénzt az előkészítésbe, látványtervekbe... nem lesz Olimpia, de a pénz akkor csak kell!
kemeati
@Equus: Sajnos sok száz milliárd elköltetik mire szeptemberben kirúgják pestet!
justhpeter
@levarosbukta: Már korábban kellett volna.
Borsodi
Ez eddig is egyértelmű volt,Franciaország és Magyarország között annyi a különbség mint a forint és a frank között.De azért a várba be kell költözni a milliárdokat meg szórni a semmiért, lehet még erre hivatkozni..Erre mondják addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér! Nekünk már rég nincs takarónk,csak takargatni valónk.
Desischado
A dádét talán megüti a laposguta - (reménykedik) - mert nem lehet százmilliárdokból lopni! Hajrá, Párizs!
kemeati
@Desischado: Hogy gondolhatta komolyan a kormány olimpiát?Párizsban minden készen áll erre a roma ovi azt mondta nem rég csak 5 létesítmény hiányzik.5-t nem tudnék ami van!Csak szeptemberig sok pénzt lopnak még
quadrocopter
"Merjünk nagyot álmodni"...és szopjunk lovat, mi? Hogy Ráhelke üljön bele a csalánba!
karma1
@Ludmilla: 16.19-re: Lajkoltalak, mert egy erdekes otletet hoztal be ehhez a cikkhez, de gondold el, hogy mennyire nem fair a versenyzo orszagokkal szemben, akiknel sokszor nagyon komoly tetel a sportolok utaztatasa, vagyis az amerikaiaknak , afrikaiaknak, ausztraloknak, plane nekunk MINDIG hatalmas koltsegbe kerulne az utazas, mig pl. az oroszoknak, torokoknek, meg a Gorogorszag koruli orszagoknak folyamatosan csokkenne ez a kiadasuk. Ez szerintem nem fair, igy is a legtobbszor Europaban van az olimpia, Londonban, aztan most Rioban (jo, ez az amiknak kedvezett, ) szoval nem igazan fair - persze ez csak az en velemenyem...
Kulonben pedig hajra Parizs!
1magyar
@karma1: Mindig oda kell utazni valahová.
Ugyanaz, csak országonként az építtetők nem tudnának a nép terhére lopni.
kemeati
@karma1: Mi kerül többe utazás vagy építés?
karma1
@kemeati: Ez attol fugg, hogy Te ki vagy? Az olimpiat RENDEZO, vagy az olimpian RESZTVEVO.
Kepzeld el, hogy kozos segitseggel Gorogorszagban kialakitanak egy olimpiai varost, ami legalabb 4 evente gazdasagosan kihasznalhato, ezt mindenki majd igy kalkulalja. A vilag osszes orszaga ad bele, mert kozos ugy.
Tolunk viszont mindenkinek meg kell vennie a repulojegyet, oda-vissza, es ez fejenkent 3800 dollar korul van, alaphangon, mert mindenki visz meg extra sulyt is, amiert horribilis arat ker minden legitarsasag, ha ezt hozzavesszuk, akkor kb. 4000 dolcsi fejenkent = 800 ezer forintnak megfelelo osszeg, es akkor meg senki nem evett egy falatot sem, nem keszitett egyetlen szelfit sem, csak eppen odaert. Azt nem tudom, hogy az orszagoknak kell-e az ellatasukert fizetni, (kaja-pia, szallas, biztonsagi vedelem) de el tudom kepzelni, hogy valamennyit igen.
Ugyanez a koltseg Magyarorszagrol csak az utazast nezve oda-vissza 76.422 forint, (most neztem meg az arakat).
Gondolom a foldrajzi helyzetunk a kozeljovoben nem fog valtozni, tehat egy ujzelandinak minden alkalommal 10-szereset kell fizetnie egy resztvevo utan, es ez az arany kb. akkor is fenn fog allni, ha emelkednek az uzemanyagarak. (Ebben a pillanatban Magyarorszagon kozel 100 forinttal olcsobb az uzemanyag literenkent, mint itt.)
Uj-Zelandon 4.6 millio ember el, Magyarorszagon kb. 10 millio. Vajon kinek konnyebb elmeletileg kitermelni egy sportolo koltsegeit, es miert?
Szoval, meg lehet csinalni ezt is, bar elegge lutri, mi lesz az olimpiak kesobbi sorsa, ha a versenyzok mar nem is szabadon elnek az olimpiai faluban, hanem ugy, mint amikor egy bortonvalogatott keszul a versenyre a masik borton valogatottjaval.
Valoszinu nem gond az amcsiknak sem, az oroszok is rohogve kifizetnek az utazast, de oket meg folyton letiltjak.
Tehat szerintem ez egy eleg nehez kerdes, az otletet az illeto nem igazan gondolta at.
eugen4402
@wagabund: Az igazság mindig odaát (a kocsmaajtón túl) rejtőzik... A cimbid bölcs ember. Faluszéli sunyi kis lókupecek hogyan akarnak beszállni olyan licitbe, ahol Párizs és Los Angeles versenyez egymással..?!? Egy olimpia rendezése nem azonos a falunapi banzáj-szervezéssel. Kedves fiúk, azzal kéne játszani, amivel egyidősek vagytok...
karma1
@kemeati: 19.16-ra: Na latod, ez volna baromi fontos: megallitani az erre a celra valo koltest! Ugyanugy, ahogyan Paks 2-re is elore koltenek/koltottek milliardokat, pedig meg elmeletileg az EU vizsgalja az ugyet, mert nekunk, mint EU tagoknak nem volt jogunk egy kereskedelmi blokad alatt levo orszaggal egy at nem lathato szerzodest kotni, amikor ezt olcsobban is meg lehetett volna oldani az EU-n belul, fejlettebb technikaval. (De mint latjuk 2 napja, az sem egy eletbiztositas).
karma1
@1magyar: Ez igy van. De negy evenkent elore lehet tudni, hogy hol lesz a kovetkezo olimpia. 4 eve Londonban volt - 2 ora repulout - , aztan meg Rioban iden. (10-12 ora a levegoben). Szerinted melyik az olcsobb a magyaroknak? Los Angeles meg messzebb van, kb. 17-19 ora csak a levegoben - ennek megfelelo arral.
De kepzeld el, ha megkapjuk a 24-es olimpia rendezeset, akkor peldaul egy budapesti sportolonak eleg a 3-as metrora szallnia.
Erted, hogy mi a problema?
wagabund
@eugen4402: hát igen...a hasonlatod pontos...
nálad a pont.
evacica
Remélem Párizs nyer. Ezzel mi is nyerünk, legfejtebb Orbánnak meg rossz napja lesz ami nem baj.
papa.49
A világ okosabb, mint néhány egybites barom itthon!!!
nezelodo
Szóval Orbán vesztésre, az ország józanabb fele talán nyerésre áll. Remélem a vezérnek csak az álmai válnak pozdorjává!
Jozefina
Párizs az Párizs!!! Drukkolok nekik!!!
Jozefina
Párizs az Párizs!!! Drukkolok nekik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.