A kormány közleménye szerint Ana Birchall európai ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztert javasolja a kormányfő az igazságügyi minisztérium ideiglenes vezetői tisztségébe. Sorin Grindeanu kormányfő csütörtökön értesítette Klaus Iohannis államelnököt erre vonatkozó javaslatáról, miután Florin Iordache igazságügyi miniszter bejelentette lemondását.

Florin Iordache csütörtökön jelentette be: lemond az igazságügyi tárca éléről.

Iordache törvényjavaslata enyhítette volna a korrupciós bűncselekmények értékhatárát, emiatt az elmúlt napokban több százezren vonultak az utcákra tüntetni Románia számos városában. A legnagyobb tüntetések Bukarestben voltak.

"Amikor átvettem a minisztérium vezetését, célul tűztem ki és mindent megtettem annak érdekében, hogy orvosoljam a fennálló, igen érzékeny problémákat. Minden kezdeményezésem törvényes és alkotmányos volt. Az általam javasolt tervezeteket megtárgyaltuk a tárca által szervezett közvita keretében, most pedig parlamenti vita előtt állnak. A közvéleménynek azonban ez nem elegendő, ezért úgy döntöttem, lemondok az igazságügyi miniszteri tisztségről" – fogalmazott Iordache a Victoria-palotában adott rövid sajtónyilatkozatában.

(AGERPRES magyar hírfolyam)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A magyarok tanulhatnak a románoktól!!! Csak így lehet orbánt elzavarni!!! A szavazó fülkéket el lehet felejteni!!! No meg az ellenzéki pártokat is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.