A héten Putyin is aláírta azt a törvénymódosítást, ami dekriminalizálja a családon belül erőszakot Oroszországban. Az indoklás, hogy az állam "nem akar beleavatkozni" a családok magánügyeibe – annak dacára sem, hogy az országban az erőszakos bűncselekmények 40 százalékát családon belül követik el, és 2013-ban mintegy 9000 nő vesztette életét családon belüli erőszak miatt.

"A nők legyenek büszkék a horzsolásaikra" – üzenik a családon belüli erőszakot legitimálók 

A törvénymódosítást heves viták és kisebb tüntetések is kísérték, de nem csak a módosítás ellenzői szólaltak meg. Egy népszerű orosz napilapban, a Komszomolskaja Pravda tudományos (!) rovatában jelent meg Jaroszlav Korobato írása, amiben egy tudományos körökben igen vitatott megítélésű, evolúciós pszichológus, Satoshi Kanazawa tanaira hivatkozva írt arról, hogy

a verés nem is akkora baj, mivel a párjuk által vert nők az általa hivatkozott újabb "kutatások" szerint nagyobb arányban szülnek fiúgyermekeket.

Ezért Korobato azt tanácsolja a nőknek, hogy legyenek büszkék horzsolásaikra.

Szabálysértéssé minősül

A legbotrányosabb bekezdést azóta törölték a cikk online elérhető változatából, de az archiváló szolgáltatásoknak köszönhetően még rá lehet akadni. A cikk jelenleg egy kiegészítéssel szerepel az újság honlapján, ami szerint a lap erősen ellenez bármiféle bántalmazást és szerintük az ilyesmi erkölcstelen.

Miután Putyin aláírta a dekriminalizáló módosítást, világszerte jogvédő szervezetek és politikusok is elítélték a lépést. A törvény értelmében míg eddig bűncselekmény volt a családon belüli erőszak, a jövőben az először előforduló bántalmazás 15 napos fogva tartással vagy pénzbírsággal büntethető szabálysértéssé minősül, ha a bántalmazás nem okoz komoly testi sérülést.

(444)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Szóval ha fiút akarok verjem az asszonyt? nabazdmeg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na tessék! Össze vissza rágalmaztátok a Putyinkát, aztán csak tanfolyamra szaladgál a vezérhez!
aremy
@kukac50: de az anikóasszony még nem dicsekszik vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.