Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 30 éves nő, akit dühös helyiek próbáltak meg halálra lincselni a brazíliai Novo Aripuana városában, miután a rendőrök őrizetbe vették egy kétéves fiú halála miatt – jelentette csütörtökön a helyi sajtó. A nő elleni támadásnál több százan voltak jelen, de a hatóságok egyelőre csak hat résztvevőt vettek őrizetbe.

Luzinete da Costa Gamát hétfőn vették őrizetbe, miután berontott egy házba, majd rágyújtotta az épületet a bent tartózkodó hét emberre. A tűzben egy kétéves fiú meghalt, egy ötéves és egy 9 hónapos gyerek pedig súlyos égési sérülésekkel került kórházba. A beszámolók szerint a féltékenységből elkövetett támadás célpontja egy 26 éves nő volt, aki szintén kórházba került.

Másnap az áldozatok családtagjai megrohamozták a rendőrkapitányságot, tüzet gyújtottak az épületben, majd a hajánál fogva kirángatták a fogdából a nőt, akit először megköveztek, majd bedobtak az udvaron felgyújtott autók közé.

A rendőrségnek a hadsereg segítségével sikerült csak megállítania a lincselést, amiben legalább egy rendőr is megsebesült, amikor eltalálta egy kő.

Costa Gamát súlyos égési sérülésekkel szállították a közeli Manaus város egyik kórházába, ahol az orvosok megállapították, hogy teste húsz százalékán megégett nő 3 hónapos terhes. A beszámolók szerint a magzat jól van.

 A lincselési kísérletről sok mobiltelefonos felvétel készült, és a rendőrök azok alapján egyelőre hat olyan embert azonosítottak, akik aktívan részt vettek a lincselésben. Ellenük várhatóan emberölési kísérlet és rongálás vádjával fognak eljárást indítani.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Hát igen... Ott nincs zimankó...ott ha felháborodnak, akkor azok úgy rendesen fel vannak háborodva...
Bezzeg itt...csupa dögunalom...sehol egy csepp lincshangulat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.